Да имате един космат домашен любимец е добре, но двама

...
Да имате един космат домашен любимец е добре, но двама
Коментари Харесай

Две котки в един апартамент: Kак да сприятелим с домашните любимци

Да имате един окосмен домакински любим е добре, само че двама е още по-добре! Няма значение дали сте взели другар за котката си или ваши познатиса ви помолили да приютите домашния им любим, до момента в който отсъстват, основаването на спокойна конюнктура може да бъде мъчно сред две самостоятелни животни.

Факт е, че е извънредно котките да съществуват в компанията на себеподобни. Те в действителност не се нуждаят от другар, те имат злопаметен темперамент и постоянно са доста недоверчиви. Има няколко стадия, с цел да накарате да съжителстват две такива животни допустимо най-удобно за всички жители на една и съща къща.
 В Русия търсят експерти по броене на котета В Русия търсят експерти по броене на котета
Московският фонд за отбрана на градските животни търси експерти по преброяването на котки. " През цялото лято на 2021 година ще броим...

Запознаване

Това е първата и доста значима стъпка при осиновяването на нов домакински любим. Ако първата среща не премине доста безпрепятствено, ще бъде мъчно да се приказва за спокойно общуване. Най-лесният метод ще бъде да сприятелявате дребни котенца или мъжки и женски. Но два котарака могат да се почувстват съперници между тях и да стартират да се борят за територия. Докато две котки, в противен случай, ще проявят самообладание между тях.

Привикване

Подобно на доста животни, котките и котараците обичат да разпределят своята територия, на която не са подготвени да пускат непознати. Следователно, би било неправилно да ги принуждаваме да спят дружно на една постелка или да ядат от една и съща купа. Най-добре е да осигурите на домашните любимци самостоятелни места за отмора, лични купи за храна и вода. Експертите също поучават да ги отглеждате в разнообразни ъгли на жилището или даже в разнообразни стаи, тъй че домашните любимци първоначално да се сблъскват по-рядко.
 Четири котета чакат своето коледно знамение Четири котета чакат своето коледно знамение
Четири дребни котета търсят своя собственик. На фотографията театралничат три от тях, само че най-вероятно четвъртото не отстъпва по хубост от братчета...

Не се намесвайте

Привикването нормално се появява в границите на 10 дни. За да има малко или никакви спорове, можете да опънете мрежа в стаята, която ще раздели територията на котките. По този метод те ще могат да се подушат, само че няма да могат да се бият. Битките, обаче, не би трябвало да се бъркат с дребни битки - съскане, ромолене или лапи. Тези срещи са естествени. При мощни спорове е ненужно да отделяте животните, задоволително е да ги напръскате с вода от спрей бутилка или да ги покриете с одеяло.

Най-лесно е, когато котетата са дребни. Те бързо се сприятеляват и в течние на времето стават неразделни.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР