„Да, имаше компания, която беше купила капацитета в Гърция“, това

...
„Да, имаше компания, която беше купила капацитета в Гърция“, това
Коментари Харесай

Петков потвърди: Има посредник, но не знаел каква им е комисионната

„ Да, имаше компания, която беше купила потенциала в Гърция “, това удостовери пред БТВ министър председателят Кирил Петков.

„ Това ми го изясни енергийният министър и аз изцяло го разбрах – нямаше по какъв начин да купуваме по-скъп газ без „ Газпром “ да ни е спрял газа. И това, което министъра на енергетиката беше направил, е в случай че ни спре газа, да имаме опция, само че ние не можехте да я закупим “, изясни той.

„ Вместо да вървим с кученцата до Москва, ние незабавно имахме проект “, похвали се Петков.

Странно прозвуча обаче обяснението за какво „ Булгаргаз “ не е можел да закупи количествата, които частната компания умерено е резервирала.

„ Ами не ставаше, тъй като тези търгове не стават от през днешния ден за през днешния ден. И търговете са всеки месец “, сподели той.

Министър-председателят на България твърди, че нито знае по кое време частната компания е изкупила количествата, нито с каква комисионна работят, само че мислел, че е дребна. Петков поздрави Александър Николов, че безусловно същия ден след прекъсване на газа му е дал решението.

Той си послужи в „ човешки образец “ за какво не желаеме газа на Русия без медиатор.

„ Отивате на каса да си платите сметките и ви споделят – 1000 рубли. И вие им казвате, но ние нормално в левове, нямам рубли. И те ви споделят: ей там (сочи) има едно обмен бюро на ъгъла, отидете, то е наше, обърнете си левове в рубли и ни платете. А на какъв курс – какъвто реши обмен бюрото. Ами ние в случай че на това се съгласиме, що за страна сме, днеска ще приемеме – или да си държим на държавническата позиция, че не ни извиват ръцете, или сме си навели главата и се молиме за милостия. И може би подаряваме едни кученце “, сподели Петков.

Според него е огромна неистина, че няма по какъв начин да получаваме азерски газ, тъй като няма тръба. Освен това още веднъж загатна за голяма интрига в отхвърли на някогашният шеф на Булгаргаз Николай Павлов да се резервира количества от Азербайджан от ноември до юни – тъкмо когато ще стартира войната.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР