Да имаш свое любимо занимание не е само начин за

...
Да имаш свое любимо занимание не е само начин за
Коментари Харесай

Хобито – удоволствие и релакс

Да имаш свое обичано занятие не е единствено метод за запълване на свободното време, а и опция за пълноценна релаксация. Вместо да цъкаме напразно с отдалеченото, с цел да „ убием времето ”, по-добре да открием своето занимание, с което да „ презаредим батериите ” и да отморим, до момента в който вършим нещо прелестно, и потребно.

Намалете напрежението. Колкото и положителни експерти да сте в работата си, сигурно умеете още нещо, което не е обвързвано с професионалната ви активност. Именно това нещо може да се трансформира във ваше занимание. Посвещавайте му се постоянно, когато имате опция и ще забележите по какъв начин се стопява стресът ви и се изпълвате с нови сили.

Вгледайте се в ползите си. Ако към момента не сте разкрили обичаното си занятие, помислете от какво се интересувате и какво бихте правили, в случай че не бяхте избрали специалността, която имате. Спомнете си дали в предишното не сте се занимавали с нещо, което сте загърбили, заради неналичието на време и неизменност... Няма значение какво ще е то. Единственото изискване е да ви доставя наслада и позитивни страсти.

Изборът на занимание е богат – то може да е обвързвано с музика или различен тип изкуство, писане на стихове или прозаичност, спорт, развъждане на растения или животни, ръчна направа на предмети, готвене, шиене, бродиране... мода. Списъкът в действителност е безконечен! Стига да не го превръщате в обвързване, заниманието ви ще „ работи ” във наша изгода и ще можете да се потопявате в него, когато ви се желае да се отърсите от всичко останало.

Това е един тип профилактика на духа и тялото. А нещата, които сътворявате, до момента в който почивате по този прелестен метод, ще ви донесат още повече наслада, горделивост и приятност.

Братя „ по занимание ”. Ако да вземем за пример посещавате курс по йога, или обичате да ходите на лов на риба, или каквото и да е друго занятие, което може да вършиме с компания, намерете своите „ съидейници ”, с които да споделите заниманието си. Това освен ще ви сближи с тях, само че и ще удовлетвори още една човешка нужда – от съвместност. Принадлежността ви към дадена група по танци, готварство или други ще ви е потребно и ще построи екипните ви умения.

Сами със себе си. Ако предпочитате уединението, можете да се отдадете да вземем за пример на колекционерство и изборът ви още веднъж е богат. Четенето и писането също са занимания, подобаващи за солови осъществявания. Можете да списвате личен блог, да експериментирате в кухнята с авторски предписания, да съчинявате нови мелодии, да се превърнете в художник и дизайнер на дома си, облеклата си... или да сътворявате нещо за някой различен.
В случай че работата ви е прекомерно виновна и стресираща, уместно занимание би било градинарството. Отглеждането на домашни любимци и грижата за тях също понижава напрежението и работи благотворно на здравето ни. Също по този начин бихте могли да участвате като доброволци към някоя неправителствена организация, с цел да подпомогнете активността й, стига да имате предпочитание за това.

Средство за самопознание. Чрез заниманието си можем да опознаем сами себе си в друга, неподозирана светлина и да достигнем до невидимите кътчета на душата си. Дали ще допуснем и другите до тях решаваме сами. Така или другояче, ще развием нови умения, без да печелим пари от това. Просто поради самите себе си. За да открием още нещо, в което сме положителни, с цел да почувстваме, че „ плуваме в свои води ”, с цел да имаме своя „ кей ” след изтощителен работен ден и с цел да усещаме задоволство, да се въодушевяваме и да търсим нови хоризонти. Да осъществим живота си с освен това от работа и всекидневие. Да имаме своето персонално време и да си „ подаряваме ” малко наслада с него.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР