Да има регламент българските институции да реагират, ако премиерът не

...
Да има регламент българските институции да реагират, ако премиерът не
Коментари Харесай

ГЕРБ иска правила за действие при неуправляем премиер

Да има правилник българските институции да реагират, в случай че министър председателят не е в положение политически, личностно или експертно да си извършва отговорностите, упорства ГЕРБ.

Пред публицисти в Народното събрание депутатът Томислав Дончев съобщи, че сега " България се ръководи от безусловно неуправляем човек " и е нужна конституционна процедура, която да разрешава Народното събрание или различен орган да реагира в сходна обстановка.

По думите му няма нито едно външно- или вътрешнополитическо решение на ръководещите, което да не е приключило с злополука.

Като образец даде решението за оповестяване на 70 чиновници на съветското посолство за нежелани. Въпреки че ГЕРБ поддържа решението, съгласно Дончев то е било " създадено по най-безобразния метод ".

Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова се солидаризира с написаното във " Facebook " от съветския дипломат Елеонора Митрофанова, съгласно която " отговорността за по-нататъшните тежки последствия на тази стъпка е напълно върху държавното управление на Кирил Петков ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР