Да има повече от сегашните две клинични пътеки за дентални

...
Да има повече от сегашните две клинични пътеки за дентални
Коментари Харесай

Зъболекарите настояват за повече клинични пътеки за лечение

Да има повече от сегашните две клинични пътеки за дентални действия, защото младежите имат и други потребности, с изключение на пломба или вадене на зъб. За това настояха представители на Сдружението на българските зъболекари. Проф. Христо Кисов сподели за бТВ, че би трябвало да се обмисли опция за струпване на неизползваните за една година средства и да може пациентът да ги употребява при потребност.

Зъболекарите са единомислещи, че средствата за дентални действия не са задоволителни, както и че одобрената цена на една метало-керамична пломба е по-ниска от действителната. Според тях междинната й цена в този момент е 150 лева, само че никой не отчитал инвестицията в образование, инсталация и качеството на услугата.

Държавата предизвиква загубата на зъби от здравноосигурените пациенти, а не запазването им, сподели доктор Георги Цалов, член на сдружението. Той обърна внимание, че хората, договарящи със Здравната каса всяка година за Рамковия контракт за дентални действия, в действителност не работят по контракт с нея.

Има трайна наклонност за скрита безработица измежду съсловието, заяви проф. Кисов. По думите му зъболекарите в България са доста и направи съпоставяне с Австрия, където те са два пъти по-малко. Той уточни, че на един ортодонт в България се падат под 800 пациенти.

Д-р Анатолий Кънев, ръководител на сдружението разгласи, че доктор Хрисима Начева от Плевен е тазгодишният притежател на премията на сдружениeто " Св. Аполония ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР