Да, има и подобна класация, разделящи двойките с деца именно

...
Да, има и подобна класация, разделящи двойките с деца именно
Коментари Харесай

Какъв сезон сте като родители?

Да, има и сходна ранглиста, разделящи двойките с деца точно в групи, съответстващи на четирите сезона.

Оказва се, че доста родители си наподобяват по метода на образование, отношение освен към децата, а и към дома и свободното време. Именно на тази основа, са стъпили италиански психолози, разпределяйки фамилиите като пролет, лято, есен и зима.

И по този начин – към коя двойка родители принадлежите?

Родители Пролет: радостни и оптимистични

Обожават да прегръщат децата си

Те са радостни, оптимистични, не крият любовта си един към различен и може да ги видите да вървят ръка за ръка след децата си. Освен това са подготвени да тичат по поляните дружно с малчуганите, да пускат хвърчила и да газят в локвите, без да се замислят дали ще си изцапат облеклата.

Този вид родители обичат и постоянно прегръщат децата си – без да има съответна причина. Харесват природата и прекарват всяка свободна минута навън. Уважават се взаимно, търпеливи са и умеят да изслушват другите.

Детето им е плод на любовта им, само че не се е появило инцидентно, а е плод на тяхното решение и преценка, че е настъпил моментът да станат родители. След като то се роди обаче реагират по друг метод на неговите потребности. За единия нормално детето е ентусиазъм, до момента в който другият от време на време ревнува от него, защото би трябвало да дели вниманието с дребното дребосъче.

Родители Лято: Обичат непредвиденото

Понякога задушават малчуганите с наличието си

В множеството случаи те са се срещнали инцидентно, само че любовта им е пламнала толкоз бързо, че още същата вечер са знаели, че са родени да бъдат дружно.

Това са двойки, които извънредно доста държат на своите интимни моменти и не ги загърбват, даже и откакто имат деца. Те обичат да вършат непредвидени неща, да потеглят изненадващо за далечно място, да повеждат всички след себе си.

Понякога обаче това може да наподобява задушаващо за малчуганите, които просто желаят да поиграят с мама и баща или да отидат дружно на кино, а не да спят в палатки под звездите някъде из планината.

Когато се роди детето, за родителите това е причина за огромна наслада. Но и за смяна. Все отново съумяват по този начин да нагласят нещата, че да се получи порядъчен баланс и никой вкъщи да не страда. Не се отхвърлят от нищо обичано, просто си пренареждат целите.

Понякога обаче и те се уморяват от всичко това и тогава за децата е огромно наслаждение да се гушнат всички на дивана и просто да гледат обичан филм.

Родители Есен: Леко старомодни, само че същински

Стремят се да бъдат съвършените родители

Този вид родители не обичат бурните пристрастености и избират усамотението пред обществените места. Те в никакъв случай не се целуват на публично място, даже не се държат за ръце. Но това напълно не значи, че не се обичат. Напротив – сред тях има мощни усеща, само че и доста разсъдък.

Те избират да запазят усета от любовта си единствено за себе си, а не да я отпразнуват пред всички. В този смисъл може би са леко старомодни, само че пък са доста същински.

А най-хубавото е, че имат вяра в колегата си, което прави връзката им доста постоянна. Те са като мощните дървета, които устояват на вятър, дъжд, горещина и мраз. Понякога елементарно менят настроението си и изпитват съмнения по отношение на решенията си.

Появата на детето е предстоящо събитие и те влагат всичко от себе си, с цел да възпитат един в действителност прелестен човек. Но в устрема си да бъдат съвършените родители, от време на време прекаляват с грижите и не му дават задоволително независимост, когато то има потребност да прави единствено своите избори.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР