Да има единна система за всички случаи за разпределение на

...
Да има единна система за всички случаи за разпределение на
Коментари Харесай

Парламентът реши: Ще има единна система за всички случаи за разпределение на дела в съдебната система

Да има единна система за всички случаи за систематизиране на каузи в правосъдната система, реши Народното събрание с признати на второ четене промени в Закона за правосъдната власт (ЗСВ). Вносители са Кирил Петков, Надежда Йорданова и Божидар Божанов от парламентарната група (ПГ) на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ).

Идеята е да има единна система за систематизиране, а не да се нароят голям брой системи за систематизиране на каузи, преписки и така нататък, изясни пред публицисти заместник-председателят на правната комисия Стою Стоев (ПП-ДБ).

С друга смяна в Закон за съдебната власт депутатите записаха, че механизмът, по който се проверява основният прокурор, се отнася и до неговия заместител, предава Българска телеграфна агенция.

Целта е да се преустановят вероятни спорни тълкувания на настоящите разпореждания и да се подсигурява ефикасното им използване по отношение на закононарушения, осъществени от заместител на основния прокурор, аргументират се вносителите.

Висшият правосъден съвет погрешно интерпретира закона и отхвърли да преназначи арбитър по механизма за следствие на основния прокурор, за който е планувано, че се отнася и за зам.-главния прокурор, тъй като не било категорично записано, изясни потребността от смяната Стоев. Променихме в Закон за съдебната власт – арбитър се преназначава в прокурор, проверяващ и заместител основния прокурор, обясни зам.-председателят на правната комисия.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР