Да, грипът ще обхване цялата страна. Нека не създаваме паника.

...
Да, грипът ще обхване цялата страна. Нека не създаваме паника.
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Носете маски, алкохол в малки дози помага


Да, грипът ще обхване цялата страна. Нека не сътворяваме суматоха. Това съобщи в ефира на Нова телевизия проф..

„ Мисля, че ще имаме гладко повишаване на случаите в София, а средата на февруари ще е пикът. Засега няма потребност тук да се взимам ограничения, свързани с почивка ”, счита той.

По думите му грипната почивка в Бургас, която стартира от на следващия ден и продължава до 18 януари, ще помогне да намалеят случаите: „ Мисля, че е добре за област Бургас тази грипна почивка. ”

„ Съветвам хората да си носят маски в градския превоз и където има всеобщо скупчване на хора, изключително в лечебни заведения и аптеки ”, предлага той.

Проф. Кантарджиев предизвестява, че сега грипът е по-вероятно да ни вкара в болница.

„ Ние сме единствената страна, в която плащаме за проби за грип. Между 10 и 20 лв. коства един бърз тест ”, сподели още той.

„ Ако е ковид, лекарят би трябвало да назначи лекуване за ковид. Ако е грип – щастливец сте, тъй като в случай че е почнал в последните 36 часа, има си налично лекуване за грипа и на другия ден си здрав – не може да заразяваш и на другия ден си на работа. Най-заразен е човек денят преди да се прояви болестта, както и първите дни след проявата ”, добави той.

За обстановката с Ковид в Китай, той съобщи: „ Вероятно е да са заболели, само че не по едно и също време. Инкубационният интервал не е ден или ден и половина, а е няколко дни. Тук няма да пристигна това, тъй като циркулиращото там си е било в Европа – с ограниченията се забавят нещата. ”

„ Заплахата е следната: защото милиони боледуват там, да не се селектира нова неприятна разновидност. Това, което е в Съединени американски щати и Европа, което ни тормози, само че не ни плаши, е така наречен ХВВ разновидността. Оказва се, че той най-лесно се предава, тъй като има имунно бягство ”, сподели още той.

По думите му нещото, за което има смисъл да се имунизира човек, е за грип. Също по този начин тези, които желаят бустерна имунизация против Ковид, ще им се усили отбраната с 20-30 %.

„ Алкохолът в дребна доза оказва помощ, само че би трябвало да дефинираме дребната доза. Това е 20 мл ”, напомни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР