Да гледаме към Европа, трябва много сериозно да се отнесем

...
Да гледаме към Европа, трябва много сериозно да се отнесем
Коментари Харесай

Акад. Богдан Петрунов: Въпросът с ваксините не е каприз, те спасяват от мутация на коронавируса

Да гледаме към Европа, би трябвало доста съществено да се отнесем към обстоятелството, че инфектираните с делта разновидността на ковид се усилват. Епидемията, новата вълна е идна, без значение дали ще е август или септември. Въпросът с имунизациите не е някакъв каприз. Ваксините избавят от разновидността на вируса, сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия имунологът акад. Богдан Петрунов.

" Идва и нов бразилски вид. Никой не може да каже какъв брой ще са разновидностите. евентуално сходно на грипа ще би трябвало да се имунизираме всяка година. Преди 10 дни центърът за надзор на болесттите в Съединени американски щати излезе с данни, че 99 % от умрелите не са били ваксинирани. Нищо друго не може да се направи с изключение на всеобща имунизация ", безапелационен бе той.
 Акад. Петрунов: Хората с алергии могат да бъдат имунизирани против Covid-19 Акад. Петрунов: Хората с алергии могат да бъдат имунизирани против Covid-19
Хората с алергии могат да бъдат имунизирани против ковид, съобщи по БНР ръководителят на експертния съвет по алергология към здрав...

" За мене е недопустимо доктор да излиза по медиите и да споделя, че ще се ваксинира единствено под дулото на револвера ", възмути се акад. Петрунов, цитирайки. Не повече от 12 до 15 % са имунизираните с две дози. Според него във връзка с лекари, пожарникари наложително би трябвало да бъдат ваксинирани. " Въпросът за имунизацията е въпрос на публичното здраве, освен на персоналното ", сподели акад. Петрунов. За него е недопустимо страната да раздава пари или кебапчета, с цел да се имунизира човек.

Сериозен проблем съгласно акад. Петрунов е фактът, че ще бъдем принудени да изхвърлим част от имунизациите. Възможно е с Pfizer да бъдат ваксинирани бременни кърмачки, сподели акад. Петрунов. Може да се имунизират и деца над 12 година с всичките 4 типа ваксини. Осем милиона души в 92 страни са взели участие в изследване, което демонстрира, че маските защищават от вируса, добави той. Засега няма никакви данни, че имунизацията провокира рак, сподели акад. Петрунов. Според него ограниченията, които се взимат, би трябвало да продължат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР