Да, Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръчва стриктни лимити за

...
Да, Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръчва стриктни лимити за
Коментари Харесай

Има много малък риск да се разболеете от рак заради прием на лекарства за кръвно, казва Европейската агенция по лекарствата

Да, Европейската организация по медикаментите (ЕМА) предлага прецизни предели за съществуване на нитрозамини в медикаментите за кръвно налягане. известни с името " сартани " (ангиотензин рецепторни блокери) - в крайния артикул, а освен в дейната съставна част. Това потвърдиха от ЕМА в писмени отговори на въпроси на.

Въпросите станаха факт, че фактически има въведени такива предели в случай, че до неотдавна ЕМА изтегляше всички партиди с медикаменти, за които се смята, че са нечисти с нитрозамини. Такъв случай имаше и в България, от 6 юли, 2018 година (), като по-късно, на 18 септември същата година бяха освободени партиди валсартан, откакто, че в производството на дейното им вещество не е взел участие избран китайски производител, поради който беше взето първичното решение за блокиране на партидите.
 Проф. Георги Чернев: Примеси в медикаменти за кръвно са кофактор за меланома?! Проф. Георги Чернев: Примеси в медикаменти за кръвно са кофактор за меланома?!
Професор Георги Чернев е един от най-известните български кожни лекари. Бивш шеф на кожната клиника на Министерство на вътрешните работи болница - за какво към този момент не е...

Съгласно казаното от EMA пред, през януари 2021 година са затегнати рекомендациите за ограничение на замърсяването с нитрозамини особено за сартаните. Според и рекомендациите ѝ към производителите,! Но в рекомендациите на ЕМА написа, че компаниите-производители би трябвало " да предотвратят или понижат допустимо най-вече съществуването на нитрозамини в крайния артикул ".

Конкретно на въпрос на дали с въвеждането на предели ЕМА не признава, че до момента в сартаните е имало нитрозамини, отговорът е, че организацията е схванала за съществуване на нитрозамини в някои сартани в средата на 2018 година. Съответно, е направен и отчет какво е направено по-късно –!

На въпрос на не са ли нитрозамините канцерогенни субстанции и щом е по този начин, по какъв начин в този момент е възможно даже в доста дребни количества да участват в медикаменти, отговорът е следният: " Нитрозамините са считани за " вероятни карциногени при индивида " . ".

Експертна позиция

Отговорът на ЕМА несъмнено може да се пояснява и като наш триумф. Успех, който на процедура парафира съществуването на нитрозамини за всеки, включае и за продукцията на европейските производители?! До 2018 година се изтегляха всички нечисти партиди, а сега се разрешава съществуването на по този начин наречените евентуални карциногени, освен това - във всички партиди?! За мен е неразбираемо, само че очевидно мъчно би могло да се избегне, разяснява пред кожният лекар проф. доктор Георги Чернев.
 Изследване: Във всяка трета вафла и кутия с бисквити в Европейски Съюз има канцероген над нормата Изследване: Във всяка трета вафла и кутия с бисквити в Европейски Съюз има канцероген над нормата
Обикновените бисквити и вафли пораждат най-вече терзания по отношение на това дали не съдържат в себе си токсин, които има канцерогенно дей...

В поредицата от материали и изявленията проф. Чернев разяснява тематиката с канцерогенния резултат на сартаните, а също така той и негови сътрудници имат редица изявления в профилирани научни задгранични източници по въпроса (,,,, и ). Преди време той приказва пред с имена на производители и медикаментите им, за които е подал сигнали в Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) –!

Не виждам конкретика в отговорите на тази значима контролна институция (ЕМА), продължи проф. Чернев. " Мисля, че ще има още развиване по тематиката, имайки поради данните, с които клиницистите, регулаторните органи и компаниите разполагат. Борбата за вярната лекарствена и здравна политика на това равнище е и се оказа много сложна. Мисля, че общата битка за повече осведоменост по тематиката е значима и би трябвало да остане приоритет на научните колективи и клиницистите ", добави той.

За проф. доктор Чернев е още по-обезпокоително и наблюденията, че:

1. Наличието на до 3 карциногена под формата на нитрозамини в една таблетка за високо кръвно налягане (при сартаните) е на процедура към този момент и неоспорим факт, неведнъж открит, само че очевидно и установяван неведнъж и все още от контролните органи в лицето на ЕМА. Определят се предели на налични ʺвероятниʺ карциногени?! Де факто ЕМА няма по какъв начин да разреши съществуването на карциногени в сартаните, които не са открити, защото това би означавало, че те би трябвало оттук насетне да бъдат добавяни в допълнение към продукциите на европейските производители, показва професорът. На този въпрос не отговори даже и ЕМА, споделя той.

2. Към момента към момента на нитрозамините в медикаментите, уверен е проф. доктор Чернев, откакто от ЕМА разясниха пред, че лимитите на нитрозамини в сартаните са основани на интернационално приети стандарти () и рискът от развиване на рак при приемащ ги дълготрайно пациент следва да е под 1 на 100 000 души според рекомендациите за индустриалния развой на ЕМА. Според, единствено в Италия над 32% от хората са пили сартани към 2018 година, а популацията на страната е над 60 000 000 души. Кой носи отговорността? Как би следвало да се подходи? За момента е неразбираемо, счита кожният лекар. Мисля, че през тази година регулаторните органи ще би трябвало да намерят някакво резонно решение по въпроса, безапелационен е той.
 Заради вероятен канцероген блокираха медикаменти за сърце в цяла Европа Заради вероятен канцероген блокираха медикаменти за сърце в цяла Европа
В цяла Европа блокираха медикаменти, употребявани за лекуване на артериална хипертония, неотдавнашен миокарден инфаркт и сърдечна непълнота...

На специфичен въпрос на дали ЕМА се притеснява от правосъдни каузи поради рекомендациите си за нитрозамините в сартаните, отговорът е, че производителите са виновни да се съблюдават рекомендациите и да няма превишаване на лимитите!

Още:

ЗАГЛАВНАТА СНИМКА Е ИЛЮСТРАТИВНА!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР