Да достигнеш 100 години живот си е епично постижение. Във

...
Да достигнеш 100 години живот си е епично постижение. Във
Коментари Харесай

Столетници разкриха тайната на дългия живот


Да достигнеш 100 години живот си е епично достижение. Във Англия освен, че получаваш картичка от Кралицата, само че и по-младите генерации се тълпят, с цел да се срещнат с теб и да схванат тайната на дълголетието.

Различни екипи за изследвания спорят по тематиката до какъв брой най-дълго може да продължи човешкия живот, като множеството се сплотяват към концепцията, че максимума е 115 години. Затова и тук събрахме вековни препоръки за това по какъв начин да достигнеш един век.

От пиенето на доста алено вино (с което изцяло се съгласяваме) до това да стоиш надалеч от мъжа (което звучи не чак толкоз привлекателно), ето с какви препоръки се сдобихме. Вижте по какъв начин тези столетници са стигнали тази мъчно достижима възраст:

Чарли Матюс

По-рано тази година Чарли Матюс отпразнува стотния си рожден ден и отдаде цялата заслуга за това на аленото вино. Той сподели: „ Червено вино – доста от него ми оказа помощ да стигна до 100. “

Мисао Окава
Мисао Окава е била японска столетница, която от юни 2013 до гибелта си на 1 април 2015 е била най-възрастният човек на планетата. Когато отпразнувала 116-ия си рожден ден на 5 март 2014 година, тя споделила своята загадка за дълъг живот.
„ Яжте и спете и ще живеете дълго. Трябва да се научите да си почивате. “

Сам Хегеси

През 2014 Сам Хегеси получил прякора „ най-старият фитнес фанатик на Англия “, когато бил на 100 година Тогава той споделил и своята загадка за дългоденствие: йога, пилатес, тай чи един път на седмица и по една чаша шампанско всяка седмица.

Мба Гото

Столетник, който твърди, че е най-старият човек на света, отпразнувал своя 146-ти рожден ден. Според неговата персонална карта, Мба Гото от Индонезия е роден на 31 декември 1870 година

Прадядото споделя, че ключът към дългия живот е „ търпението “.

Айрийн Кръмп и Филис Джоунс

Двойката е прекарала цялостен век дружно, откакто се родили на 20-ти ноември 1916 със единствено 25 минути разлика между тях – те даже живеят дружно в Стаурпорт, Уорчестър.

Дуото отпразнувало стотните си рождени дни през ноември 2015, с помощта на „ тежък труд и добра храна “.

Джеси Галън

Джеси Галън станала на 109 при започване на предходната година и разкрила, че тайната на дългия живот е в упражненията, яденето на доста овесена каша и стоенето на надалеч от мъжете.

Тя споделя: „ Моята загадка за дълъг живот се крие в това, че стоях надалеч от мъжете. Те носят повече беди, в сравнение с положителни неща. Също по този начин се уверих, че се практикувам задоволително, хапвам хубава топла купа в овесена каша на сутринта и в никакъв случай не съм се омъжвала. “

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР