„Да допуснем, че Путин притисне Лукашенко и той влезе във

...
„Да допуснем, че Путин притисне Лукашенко и той влезе във
Коментари Харесай

Журналист: Ще е чудо, ако бъде избегната Трета световна война

„ Да допуснем, че Путин притисне Лукашенко и той влезе във войната, то задачата пред него ще бъде да отреже Украйна от границата й с Полша, най-малко отчасти. След това, в последна сметка, поляците ще бъдат въвлечени във войната и то като страна-член на НАТО, като Алиансът ще помогне на своя съдружник. Ето елементарен метод, по който би могла да стартира Третата международна война. Има всички условия за това и за мен ще бъде знамение, в случай че я избегнем и от 1938 година скочим напряко в 1946 година “, изясни Мартинов.

Преди няколко месеца той напусна Русия и стартира да издава вестника, който спря работа в родината му след възбраната за установяване на нашествието в Украйна като война.

Мартинов дефинира днешна Русия като надалеч по-агресивна и непредсказуема от Съюз на съветските социалистически републики:

„ Смятам, че днешна Русия е по-непредсказуема и нападателна, в сравнение с Съюз на съветските социалистически републики на Брежнев. Там въпреки всичко имаше някакви институти. Заседанието на Политбюро през 1979 година година за вкарването на войските в Афганистан наподобява като образцова по своя разсъдък полемика спрямо метода, по който вкараха войските в Украйна “.

Мартинов не счита, че възможностите за прелом против Путин са изключително огромни, въпреки да не ги изключва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР