Да дишаме чист въздух, е много важно за всеки от

...
Да дишаме чист въздух, е много важно за всеки от
Коментари Харесай

Как да дишаме чист въздух у дома и да елиминираме алергените

Да дишаме чист въздух, е доста значимо за всеки от нас за воденето на по-здравословен живот, а въздухът в офиса или дома може да е даже по-мръсен от този на открито. Освен това разнообразни алергени, дебнещи към нас, ще ни донесат здравословни прояви, като астматични пристъпи, болести на белите дробове, хрема, кашлица, слаба имунна система, хронични проблеми и други, които съществено въздействат на качеството ни на живот.

Какво съставляват домашните алергени:

· Акарите – те най-често могат да провокират алергии в домашната среда. Те се срещат основно в матраци, дивани и килими.

· Мухълът – той е в действителност доста огромен алерген, образуващ се на всевъзможни места като да вземем за пример зад мебелите, по повърхността на шкафовете и така нататък Също може да провокира разнообразни алергии и астматични пристъпи.

· Спорите от домашните любимци – те се разнасят елементарно при придвижване на въздух в стаите вкъщи.

· Цветният прашец – той също елементарно се разнася тъй като е лек и може да бъде импортиран елементарно в дома ни извън.

Откъде се появяват домашните алергени:

· Килимите и декоративния текстил – Килимите имат свойство за задържане на доста прахови частици, полени и косми от домашните ни любимци, доста е мъчно да бъдат почиствани и акарите елементарно ги налазват.

· Книгите – в тях може елементарно да се развият спори на плесен и сходни микрорганизми, които са нездравословни. Те задържат и доста прахуляк, по тази причина може да ги замените с електронни книги.
 Как да изберем точния мирис за всяка стая Как да изберем точния мирис за всяка стая
Вдъхването сексапил на вашия дом не се опира единствено до вашите аксесоари и мебели. Ароматът е постоянно забравян детайл, който може да окаже огромен...

· Матраците – в тях най-често се развиват акарите. Добре е да си закупите антиалергични калъфи, които може да изпирате постоянно и да ги оставяте да изсъхнат на слънчева светлина.

· Стайните растения – при саксиините цветя е допустимо да се появи плесен, в случай че почвата бъде преовлажнена при поливане. Добре е постоянно да се почистват изсъхналите или изгнили листа.

· Климатиците – те несъмнено са главен източник на алергени и постоянно подценяваме тяхното разчистване. Филтрите на климатика е добре да бъдат постоянно почиствани, тъй като доста бактерии и нездравословни микроорганизми се събират в тях. Хубаво е да вършиме и най-малко един път годишно изцяло разчистване на климатика.

Съвети за усъвършенстване на качеството на въздуха у дома:

· Добре е пространствата да се проветряват редовно;
 Лоши миризми вкъщи? Точно толкоз елементарно е да ги премахнете! Лоши миризми вкъщи? Точно толкоз елементарно е да ги премахнете!
Дали след ваучър миризмата на цигари се е пропила или нещо развалено е останало по-дълго на открито, с цел да " ароматизира " добре всичко в близост...

· Влажността на въздуха би трябвало да е в равнищата 45–50 %. Над тази граница бактериите, плесените и акарите ще се развият много по-бързо;

· Добре е в кухнята и банята да се употребяват аспиратори;

· Може да се употребяват матраци и въглавници, които да са от антиалергични материи и да се перат често;

· Хубаво е в стаята да се отглеждат растения, пречистващи въздуха, като хризантема и алое, да вземем за пример.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР