Да действаш интуитивно е тактика, която много от нас използват,

...
Да действаш интуитивно е тактика, която много от нас използват,
Коментари Харесай

Подвежда ли ви вашият вътрешен глас?

Да действаш интуитивно е тактичност, която доста от нас употребяват, с цел да вземат решения. Мисли ли сте в миналото обаче за това от кое място идва тази информация? Д-р Джим Лоер и доктор Шийла Олсън Уокър, съавтори на „ Wise Decisions: A Science-Based Approach to Making Better Choices, назовават вътрешния глас, който ви направлява „ YODA “, което значи „ Вашият личен консултант за взимане на решения " (Your Own Decision Advisor). За страдание той може да ви дава неприятна информация.

Външни гласове, като тези на родители, учители или треньори, постоянно осведомят вътрешния ви глас, когато сте дете, тъй че в последна сметка YODA се трансформира в една цялост от тези въздействия. Олсън Уокър, поведенчески генетик и старши академик в Института за приложни проучвания в младежта към Университета Тъфтс, го назовава това „ неусетно програмиране, което се развива с течение на времето “. Вашият YODA обаче може да не е бил вярно подготвен да дава най-хубавите препоръки.

Освен това YODA обича да успокоява егото ви, давайки оправдания за минали неприятни решения. „ Много е тревожно, когато разберете, че мозъците ни са машина за измислици “, споделя Лоер, психолог и съосновател на Human Performance Institute. „ Измисляме всевъзможни лудории, с цел да ни оказват помощ да се почувстваме по-добре и да оправдаем решенията, които сме взели. Вътрешният глас е този, който дава отговор за огромна част от това маневриране към истината, тъй че би трябвало да бъдем доста деликатни. Той е и е доста по-голям, в сравнение с може да си визиите “, прибавя Лоер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР