Да даваме оръжия на Украйна означава да гасим пожара с

...
Да даваме оръжия на Украйна означава да гасим пожара с
Коментари Харесай

Радев: Да даваме оръжия на Украйна означава да гасим пожара с бензин

Да даваме оръжия на Украйна значи да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още доста жертви, да приемем позицията, че може да има военна победа, че би трябвало да има война до цялостен провал на едната страна, което неизбежно и последователно ни тласка към световен спор с опция за нуклеарно самоизтребление. Това разяснява президентът Румен Радев пред „ Дарик радио “.
Аз не преставам да не отстъпвам позицията си, че България не би трябвало да изпраща оръжия в този спор, добави президентът. Този, който е на другото мнение, би трябвало освен да познава добре дълбоките политически и исторически корени на този спор, само че той би трябвало да показа какъв разбор е направил за рисковете и следствията от един подобен акт, уточни президентът.

Румен Радев попита даваме ли си сметка какво значи военна победа в този спор и по какъв начин ще наподобява мирът, съгласно края му.
Една година мина, войната не затихва, нито се стига до някакво решение. Войната към този момент съставлява световен стопански конфликт, тя е война на безсилие на хора и материални запаси, тя е война на безсилие освен сред Украйна и Русия, само че и за Европа, добави президентът.
На въпрос дали има съветско въздействие в политическия живот у нас, Румен Радев отговори, че Балканите и в частност България в никакъв случай няма да изпаднат от радара на доста страни. Ние оставаме обект и на информация, и на въздействие от неедна страна. Това е реалност. Русия е една от тези страни, която желае да упражнява въздействие тук и това е реалност, сподели Радев.

По думите му факт е, че другите страни употребяват разнообразни начини – прикрито въздействие, очевидно, комбинирани начини.
Имаме и политици, и анализатори, и медии които се зареждат с грантове. Ние би трябвало доста съществено да се замислим не е ли време за законодателни промени, които да урегулират най-малко финансовите потоци на това въздействие. Да е ясно от кое място идват, защо се употребяват, добави Радев.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
21 Яну 202321021 Яну 202311021 Яну 202336021 Яну 202343221 Яну 2023108721 Яну 2023846КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023333011 Яну 2023139419 Яну 202351728 Дек 20221021
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР