Да броиш до 12 е еуфорично занимание с предвидими последствия.

...
Да броиш до 12 е еуфорично занимание с предвидими последствия.
Коментари Харесай

12 неща, които абитуриентите не знаят

Да броиш до 12 е еуфорично занятие с предвидими последици. Тук взехме решение да изброим тези от тях, с които зрелостниците следва да се сблъскат.
Ако не си улегнал в гимназията...
възможностите ти не са изключително огромни. Никога повече няма да имаш същото свободно време, същия пресен разум, същата бунтарска настройка.
Бизнесът потрива ръце
Бизнесът сега потрива ръце, подготвен да те вземе на минимална работа заплата, да те употребява за две години и по-късно да реши дали да те поизхвърли, заменяйки те със идващите най-млади, които на собствен ред ще се прилъжат да работят за малко пари, или пък по роднински да ти вдигне заплатата със 100 лева; бащински жест, придружен несъмнено с едни спомагателни час-два на работа. Тия хора напълно скоро предложиха образованието да бъде гратис, само че пет години след завършването на университета да си задължен да бачкаш за тях. Важен си им, трябваш им за месомелачката.
ИТ или умри
Чака те екзистенциална обстановка, в която многообразието от специалности, ползи, гении и заложби надалеч не съществува в същия съразмерен учебен порядък. Това, че в класа е имало добър книжовник, талантлив математик, проницателен мъдрец, разпален историк и замислен биолог, изобщо не е огледално презентирано в пазара на труда. Той е общо взето всмукан от ИТ сферата, която коренно пречупва разнообразието от таланти; значително хора минават през съдбоносни преквалификации, при които негово светешейство - кодът - последователно гълтам последния звезден прахуляк от детските ти фантазии, който ненужно замърсява съзнанието и му пречи да усвоява софтуерни знания.
Кол центърът Армията търси пехота.
Два езика и телефон. Осем часа на ден, които, в случай че бъдат записвани от електроенцефалограма, биха посочили мозъчна интензивност, сходна с тази на сомнамбула. Безкрайни диалози, безконечна обмяна на едни и същи мейлове, абсурдистки кръг, бягащото колело на хамстер. Депресивните положения се лекуват с напръскване на едни пари през уикенда и тук-таме просвяткащи отражения на успокояващата мисъл, че въпреки всичко се издържаш самичък. Тихо, постепенно напредващо лудост. Говори по телефона, с цел да станеш супервайзър и да следиш тези, които приказват по телефона вместо ти да приказваш по телефона; само че с цел да спреш да приказваш по телефона би трябвало дълго да приказваш по телефона; пропилей цялата си младост за това, момче, защо ти е другояче.
ОСТАНАЛИТЕ НЕЩА НАМЕРЕТЕ В SOFIALIVE.BG
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР