Да благодарим на министрите, на премиера Петков за куража и

...
Да благодарим на министрите, на премиера Петков за куража и
Коментари Харесай

Иванов разочарован от падането на правителството, Костадинов се готви за избори

Да благодарим на министрите, на премиера Петков за куража и напъните в тази извънредно комплицирана обстановка. Това бяха първите думи на съпредседателя на „ Демократична България “ Христо Иванов, незабавно след гласуването на вота на съмнение към държавното управление на Кирил Петков, който за първи път в демократичната ни история се оказа сполучлив.

„ Хвърлиха страната една крачка по-близо до следващата рецесия без да имат никаква визия. Предстоят ни договаряния, още веднъж мандатът ще се върне по Конституция в „ Продължаваме Промяната “. Ще обсъдим деликатно с тях всички благоприятни условия, тъй че да върнем страната в положение на управляемост, само че единствено по пътя на същинската дълбока смяна. Ние би трябвало да намерим най-правилната политическа формула за това по какъв начин страната може да се ръководи оттук насетне, не просто търсене на депутати един по един “, безапелационен бе Иванов.

„ Единственото нещо, за което сме подготвени, е да продължим да работим за сериозната промяна на страната. Ако в последна сметка се стигне до избори - подготвени сме и на това “, акцентира той.

По думите му от позиция на партиен нарцисизъм за „ Демократична България “ е по-добре да се отиде на избори и да бъдат в съпротива.

„ По-добро, по удобно решение! Но от позиция на ползите на страната, тя да бъде управляема, да не отиваме на безпорядък и на следващите безплодни избори, които може да влошат ситуацията. Има тежка отговорност да опитаме да намерим някакво решение. Но това ще се случи дружно с мандатоносителя „ Продължаваме Промяната “, тъй като това е политическата мощ, която получи силата и мандата на хората да търси смяна. Затова за нас най-естествено е с техния мандат да се вършат напъните и ще се фокусираме върху тях “, безапелационен бе Христо Иванов.

Информацията, с която ние разполагаме е, че все още „ Възраждане “ е първа политическа мощ. Ние ще управляваме единствено независимо. Това сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов минути откакто беше гласувано съмнение на кабинета „ Петков “.

Костадинов акцентира, че в този парламент няма да договаря с нито една партия, тъй като това ще се сметне за изменничество от неговите гласоподаватели.

Според него в това Народно заседание има пет американски и една турска партия.

По думите му социологическите прогнози на последните няколко избора са давали, че „ Възраждане “ няма да влезе в Народното събрание, в това число последния път. Според него те работят за този, който ги заплати.

„ Ние разполагаме със свои изследвания, които са правени от същински социолози. Информацията, с която ние разполагаме е, че все още „ Възраждане “ е първа политическа мощ. Въпросът към този момент не е дали ще спечелим идващите избори, а с какъв брой ще ги спечелим “, разкри Костадинов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР