Да, България трябва да вземе решение днес към кое европейско

...
Да, България трябва да вземе решение днес към кое европейско
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: В Да, България са обсъждани два варианта - членство в ЕНП или в АЛДЕ

" Да, България " би трябвало да вземе решение през днешния ден към кое европейско политическо семейство да се причисли. Две са другите възможности, които са обсъждани вътре в партията - ЕНП и АЛДЕ.

Това съобщи някогашният правосъден министър Надежда Йорданова пред bTV преди старта на Националната конференция на " Да, България ".

В Европейската национална партия членува ГЕРБ, а част от Партията на европейските либерали АЛДЕ е Движение за права и свободи.

" Тъй като при започване на годината Националният съвет излезе с доста ясно мнение, че " Да, България " би трябвало да постави всички старания да консолидира демократичната общественост, да подсигурява политическо посланичество на онази част от българското общество, която е дясно мислеща, която исторически постоянно водела модернизационните процеси в страната. Така че ние в избора си ще се водим точно от тези правила ", изясни Йорданова.

Запитана дали ще се стремят да се стигне до решение, че се причисляват към ЕНП, Йорданова отговори: Това ще бъде предлагането, това ще бъде подложено на гласоподаване. Това е извънредно значимо решение, тъй като предстоят европейски избори, ние би трябвало да излезем пред гласоподавателите си и да кажем по какъв начин ще бъдат представлявани те в Екологичен потенциал, ние имаме представители и в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, също е значимо и в този формат ние да можем пълноценно да се включим в структурите на европейските политически фамилии. 

Второто значимо решение, което ще вземе Националната конференция на " Да, България " през днешния ден е какви стратегически цели си слага и по какъв начин да се укрепи организационно " Демократична България ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР