Да, България“ оценява ежегодния марш, наричан от участниците в него

...
Да, България“ оценява ежегодния марш, наричан от участниците в него
Коментари Харесай

„Да, България“ казва „Не“ на неонацизма, антисемитизма и расизма

„ Да, България “ прави оценка годишния марш, именуван от участниците в него „ Луковмарш “, като неонацистка, антисемитска и расистка демонстрация, която няма място в една демократична страна, член на Европейския съюз и НАТО. 

Колоните черноризци, шестващи из центъра на София, издигат възгласи в отбрана на „ бялата раса “, желаят „ от жарта на предишното “ да възпламенят „ пламъка на бъдещето “, тяхната изразителност изобилства злоба и ненавист към другите, приказва се за „ кръв “ и „ лов на вещици “. Техни почетни посетители са крайнодесни и неонацистки организации от Румъния, Испания, Германия, Австрия, Италия. Това е тирада на омразата, изразена посредством викания и тоталитарни знаци, която следва законно и законосъобразно да бъде лимитирана в едно демократично общество, приемащо правозащитните стандарти на Съвета на Европа.

Ограничаването на тази демонстрация не съставлява нарушение на права, а e отбрана на висши полезности и правила като достолепието и свободата на личността, равенството на всички пред правото, недискриминацията на основа разнообразни признаци като раса, етнос и вяра.

Тъй нареченият „ Луковмарш “ не е законна демонстрация на будни жители, а изблик на ненавист, който няма място в едно цивилизовано общество. Такива са, несъмнено, и другите прояви на комунистическата идеология, нанесла толкоз провали на страната ни. Заедно с всички почтени демократи, ние от „ Да, България “ споделяме: националсоциализмът и комунизмът не са мнение, а закононарушение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР