Да бъдеш трезвен не означава да се откажеш от социалния

...
Да бъдеш трезвен не означава да се откажеш от социалния
Коментари Харесай

Как да поддържате социален живот, когато не пиете?


Да бъдеш изтрезнял не значи да се откажеш от обществения си живот.

Но да го правиш в обществена конюнктура е съществено предизвикателство, споделят експертите от в сферата.

Най-често се появяват въпроси като:

Мога ли да се развличам, без да пия?

Как ще реагират приятелите ми на тази смяна?

Ще се усещам ли умишлено без алкохол?

Мога ли да кажа „ не “ и да се придържам към това?

Колко дълго би трябвало да отсрочвам обществени срещи поради алкохола?



Ако сте в ранно възобновяване, ще желаете да сте надалеч от всяка обстановка, в която са забъркани алкохол или опиати за известно време. Тези среди могат да изложат постигнатия напредък на риск.

В случай, че сте уверени в своята непоколебимост, има късмет да се справите със обществена среда, в която се употребява алкохол. И въпреки всичко в случай че сте готови и с проект, може да ви бъде по-лесно да се справите с предизвикването.

Ето няколко метода да го извършите.
Разговаряйте почтено с приятелите си
Вие решавате какъв брой информация да споделяте и с кого. Със сигурност не би трябвало да оправдавате решението си. Някои хора пият, а други не. Всеки има собствен личен избор и не е належащо пояснение. Ако имате положителни другари, които евентуално ще поддържат вашите старания, може да решите да проведете пряк и почтен диалог с тях. Кажете им, че планирате да избягвате алкохола. Това може да не промени вашите срещи и занимания, стига да не включват алкохол.
Бъдете готови за реакциите на хората
Докато някои от приятелите ви могат да поддържат изцяло вашето решение, други може да наподобяват безразлични или да отговорят негативно. Вашата умереност може да им служи като увещание, че употребяват нездравословни количества алкохол или да провокира лека тревога, че ще поддържат връзка трезво. Или може просто желаят да участвате, тъй като считат, че ще се забавлявате повече дружно, когато пиете.

Когато сте готови за вероятните реакции, ще се чувствате по-уверено и ще се справите сполучливо със обстановката. Ето какви са разновидностите:

Приятелите ви могат да ви увещават, че 1 пиво няма да промени нищо.

Може да се подиграват, че сте „ отегчителен “ или „ остарял “.

Може да ви загатват, че ви вършат услуга като ви дават пиво.

Може да се опитат да ви убедят, че в случай че изпиете единствено едно, те няма да кажат на никого.

Възможна е и борба с изказване, че нежеланието ви да пиете е поради „ контролиращ сътрудник “ или „ рецесия на възрастта “.



Безспорно сходни диалози са неприятни, само че когато сте авансово готови за тях, имате задоволително време за реакция. Също по този начин е значимо да сте се замислили за дълготрайните промени, които може да претърпите от решението си да се откажете от пиенето.

С течение на времето може да получите по-малко предложения за обществени събития, откакто приятелите ви схванат, че решението ви да не пиете няма да се промени. В това няма неприятно, тъй като демонстрира кои са същинските ви другари и до каква степен схващат вашата обстановка.

Може да откриете, че сте поканени на обещано събитие единствено когато вашите другари чакат да бъдете техният водач. Защото всички останали пият.

 

Промяната в динамичността на вашите другарства обаче не би трябвало да е неприятно нещо. Може даже да е освобождаващо. Винаги има късмет да се насладите повече на диалозите с приятелите си, когато сте трезви. И даже може да откриете, че те ви правят оценка повече и почитат вашите решения.

 

И даже в случай че другарствата ви се трансформират по метод, който не ви харесва, не се отчайвайте. Може да съумеете да създадете нов другарски кръг или просто да решите да се разхождате със старите си другари на разнообразни места, където алкохолът не е главният фокус.
Подкрепа от лечебен център
Промяната в навиците ви ще повлияе на общуването ви с останалите. Това не би трябвало да ви плаши, нито да ви демотивира от триумфа, който сте постигнали, отказвайки се от алкохола. Ако установите, че се борите да избягвате алкохола или се чувствате самотни и изолирани, . Терапевтът може да поддържа вашите старания и да ви помогне да намерите тактиките, които работят най-добре за вас, вашето здраве и живота ви.

Не се опасявайте и продължете самоуверено напред, тъй като заслужавате да сте щастливи.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР