Да бъдеш свързан с феновете е основополагащо в ерата на

...
Да бъдеш свързан с феновете е основополагащо в ерата на
Коментари Харесай

leo Kenya wote wanajivunia yeye ni mkenya, или защо "Рома" премина на суахили

Да бъдеш обвързван с почитателите е основополагащо в ерата на технологиите. " Рома " обаче издига на друго равнище наличието си в обществените мрежи и италианският клуб го потвърди още веднъж.

В събота акаунтът на отбора в " Туитър " поздрави Елиуд Кипчоге за историческото му тичане за под 2 часа в маратона, като в описанието на известието на британски бяха включени флагове на Кения. Впоследствие консуматор от обществената мрежа прикани администраторът на акаунта да отговори на суахили...

От " Рома " извършиха предизвикването и дадоха отговор с " leo Kenya wote wanajivunia yeye ni mkenya ", което в превод значи: " Днес всички кенийци са горди, че той (Елиуд Кипчоге) е кениец ". По-късно от клуба благодариха на почитателите, че са помогнали в научаването на суахили.

Съобщението бързо притегли погледите, като мнозина приканиха да бъде основан обособен " Туитър " акаунт на " Рома " с вести на суахили. Скоро основаването му стана факт, като акаунтът към този момент има над 22 хиляди почитатели.
leo Kenya wote wanajivunia yeye ni mkenya
— AS Roma English (@ASRomaEN) October 12, 2019
" Бяхме залети от претенции на почитатели от Кения, Танзания, Уганда и други страни в източна и югоизточна Африка за основаването на акаунт на суахили. Като се има поради пристрастеността на тези последователи към европейския футбол, е изненадващо, че до момента нито един футболен клуб отвън Африка не се е опитал да поддържа връзка с тях на суахили или пиджин ", споделя шефът по тактиката в клуба Пол Роджърс.

Той добави: " Това ще разреши да бъдем непосредствено свързани с тези почитатели по метод, който им подхожда и е в сходство с нашата тактика да разчупим информационните бариери сред клуба и нашата световна почитател база "

" Рома " към този момент има сметки в " Туитър " на 14 разнообразни езика. Те включват британски, арабски, индонезийски, испански, френски, португалски, босненски, турски, холандски, фарси, пиджин и китайски.

Суахили е майчин език за популацията на Източна Африка и района. Той е приказваме от към 82 милиона души по света.
ROMA SWAHILI ADMIN IS HERE!!! pic.twitter.com/pY8t5M1jb8
— AS Roma Swahili (@ASRomaSwahili) October 16, 2019
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР