Да бъдеш избран под №3 в Драфта на най-силната баскетболна

...
Да бъдеш избран под №3 в Драфта на най-силната баскетболна
Коментари Харесай

Когато Шакил О'Нийл се пошегува с теб - историята на Дариъс Майлс

Да бъдеш определен под №3 в Драфта на най-силната баскетболна лига в света си има както своите преимущества, по този начин и своите дефекти. При някогашния състезател от НБА Дариъс Майлс има и от двете по доста.

Кариерата му в НБА стартира, откакто е определен под №3 от Лос Анджелис Клипърс и до този миг е най-високо избираният играч, заявил присъединяване в Драфта непосредствено от гимназията. В Клипърс се събира с други играчи, разполагащи с голям капацитет - Куентин Ричардсън, Кори Магети, Ламар Одъм и Елтън Бранд. Отборът е считан за един от най-колоритните в НБА поради ефектните си отигравания в атака - непрестанни забивки, пасове с табло, експедитивност и чудесни комбинации. Въпреки това отборът не съумява да се добере до плейофно място, а Майлс е трансфериран в Кливланд след втория си сезон в асоциацията.

Една от най-забавните истории, обвързвана с Майлс, е с присъединяване на легендата и четирикратен първенец в НБА Шакил О'Нийл. Самият Майлс разкрива в The Players' Tribune по какъв начин Шак си е направил неприятна смешка с него, до момента в който е пътувал за подготовка с Клипърс.

" Спомням си, че един ден закъснявах за подготовка, по тази причина полетях с колата по 405-а. Изведнъж погледнах в огледалото за задно виждане и видях мигащи светлини. Видях, че полицейски камион бе тъкмо зад мен. Бе със затъмнени прозорци, огромен тежкотоварен автомобил ", споделя Майлс. " Знаех, че надвишавам скоростта. Затова отбих, смъкнах прозореца и се приближих към жабката, с цел да взема документите си. Тогава чух гласа на служителя на реда. Много мощен глас "

" КЪДЕ ОТИВАШ, МОМЧЕНЦЕ ", му споделя служителят на реда.

" Аз си споделих " по дяволите, сержант ли са пратили след мен? " Понечвам да погледна през прозореца, само че даже не съумях да видя лицето на този пич. Толкова е огромен, виждах единствено тялото му. ", продължава Милс.

Оказва се, че служителят на реда е самият Шакил О'Нийл, който играе за Лос Анджелис Лейкърс тогава. През неговата позиция той е спрял Милс, с цел да се пошегува с него.

" Тогава той се наведе и погледна през прозореца, имаше огромна ухилена физиономия. Това беше Шак! Аз му споделих, че ходя на подготовка и му се скарах, че ме е забавил. На него не му липсваше веселба. Почука в профил на колата ми, обърна се и ми сподели да не се безпокоя за това. Щял да заплати санкцията ми. Само да му се обадя. Аз поглеждам в огледалото и просто си споделям " по дяволите ". Той влезе в колата си, смееше се и ми помаха ", приключва историята Майлс.

Кариерата на Майлс не приключва по по никакъв начин добър метод. След две години в Кливланд е трансфериран в Портланд, където записва най-силните си индикатори. Но травма в дясното коляно стопира стремежа му и не му разрешава да се върне на паркета в идващите две години. Последният си сезон изкарва в Мемфис през 2008/2009, след който приключва кариерата си. Изиграва общо 446 мача за седем сезона в НБА, вкарвайки по 10.1 точки и взимайки по 4.9 битки. През 2016-а Майлс затъва и банкрутира, само че историята с Шак постоянно ще поставя една огромна усмивка на лицето му.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР