Да бъдем тук и сега е едно от най-важните умения,

...
Да бъдем тук и сега е едно от най-важните умения,
Коментари Харесай

5 начина да живеем щастливо тук и сега

Да бъдем " тук и в този момент " е едно от най-важните умения, които са ни нужни в днешно време. Особено когато динамичността и непредвидимостта са неизменима част от всекидневието ни. Това да сме напълно фокусирани и целенасочени към една задача става все по-трудно. Но и все по-необходимо.
 Масаж, витамин В6, медитацията и по какъв начин да се заредим с хормоните на щастието
Как да се заредим с хормони на щастието

Колко малко ни би трябвало

За да бъдем по-продуктивни и енергични или просто да се радваме на живота, е добре да усвоим тази дарба. А по този начин ще " изключваме " от проблемите и сложните въпроси и ще се потапяме в сегашното.

Което, от своя страна, предотвратява появяването на редица душевен и даже физически проблеми (депресия, тревога, отмалялост и т.н.). Най-общо казано, ще гребем с цялостни шепи от живота и ще му се любуваме същински и пълноценно, написа Starsinsider.
 Снимка 581931

Ето пет от най-хубавите техники да живеем добре и за момента. С тях елементарно ще се " заземим " и ще изживее по-пълноценно настоящия момент.

Ръцете във вода

Естественият водоизточник би бил най-подходящият и съвършен вид, само че си даваме сметка, че множеството от нас живеем в града. Затова работа би ни свършила и ваната, леген или просто мивка, цялостна с вода.
 Снимка 582030

Потамяме ръка до китката, след което фокусираме вниманието си върху температурата на водата и това по какъв начин я усещаме. В началото можем да стартираме първо със студена вода, а след това да повторим с топла.

Дълбоко дишане

Дишането е най-простото и естествено нещо, което вършим всеки ден - в множеството случаи и изцяло неумишлено. Има редица изгоди от дълбокото дишане, а когато се концентрираме върху това по какъв начин се свиват и уголемяват дробовете, гръдния панер и коремната ни празнина, ще си помогнем да балансираме и себе си - и душевен, и физически.

Разходка

Ако нямаме време да излезем на открито, умерено може да се разходим нагоре-надолу по етажите в блока или къщата, където живеем.
 Снимка 582033

Важно е да обърнем внимание на шума, който издават краката ни, какво е чувството, когато стъпалата ни допират земята, а за какво не и да се срещнем с ритъма на личното ни вървене. Броенето на стъпките също оказва помощ.
 Медитация, гласов декор, конюнктура и още фактори, които оказват помощ да забравим за проблемите
4 трика за по-успешна медитация

Изпитани способи за цялостна релаксация

Пресмятане на цифри

Да се опитаме да преброим от 100 до едно или да се заемем с таблицата за умножение е добър метод да се потопим в сегашното. Защото - в случай че не сме някакви супер математици, това " упражнение " ще изисква в допълнение от вниманието ни. А по този начин ще си го върнем назад там, където му е мястото - в сегашния миг и с нас.
 Снимка 582032

Смях

Колкото повече се смеем, толкоз по-добре и за нас. Може да си разкажем на разум някой анекдот или да си напомним занимателен спомен. Ако пък не се сещаме за нито едно от двете, добър вид е да си пуснем видеоклип в YouTube или да гледаме комедийно шоу, които да ни разсмеят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР