Да бъдем част от еврозоната би било едно предизвикателство, каза

...
Да бъдем част от еврозоната би било едно предизвикателство, каза
Коментари Харесай

Банкерът Левон Хампарцумян: Няма да стигнем до хиперинфлация като от Виденовата зима

" Да бъдем част от еврозоната би било едно предизвикателство ", сподели още експертът.

„ Вероятно през 2022 година ще имаме задоволително дълъг интервал с инфлация, само че не трябва да чакаме, че тя ще бъде пагубна. По-скоро ще бъде търпима ”. Това съобщи банкерът Левон Хампарцумян в студиото на „ Събуди се ”.

„ Поне за една част от годината инфлацията ще бъде проблем, само че няма да стигнем до хиперинфлация като от Виденовата зима. В целия свят тя съставлява угриженост, с която обаче има метод да се оправим ”, сподели още той.

„ В другите етапи на живота си хората се оправят друго с паричния проблем. По-младите могат да си разрешат да играят по-рисково, в случай че имат опция за отплата на идващ стадий. Тези, които към този момент са с така наречен „ закрепен приход ”, би трябвало да бъдат деликатни и да балансират разноските си по отношение на прихода, който имат ”, разяснява още банкерът.

Хампарцумян не поучава да се влага в имущество - единствено в случай че има потребност и хората са сигурни, че могат да се оправят с погашение. Покупката на жилище е нечиста сделка, може да се окаже неверна тактика. При нечиста сделка - в случай че не излязат сметките, балонът се пука, само че се поема риск, уточни още той.

Имотен балон в България няма, само че има предпоставки - той ще стане, в случай че доста хора решат да купуват жилища за нечиста сделка и в случай че продължи повишаването на жилища. Търсенето е целесъобразно, търсят се крайградски парцели, по-големи жилища, разясни Левон Хампарцумян.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР