Да бъде закупено допълнително оборудване, което да облекчи работата на

...
Да бъде закупено допълнително оборудване, което да облекчи работата на
Коментари Харесай

Съюзът на парамедиците предлага да се купи оборудване за вдигане и носене на пациенти

Да бъде закупено в допълнение съоръжение, което да облекчи работата на екипите на Спешна помощ при повдигането и преместването на пациенти, предлага Съюзът на парамедиците в България в писмо до министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

Стойността му не е огромна, а изгодата, която ще донесе, ще бъде огромна както за медиците, по този начин и за пациентите, се показва в известие до медиите.

" Били сме очевидци, по какъв начин при произшествия сътрудниците търсят близки и съседи, които да оказват помощ при повдигане и преместване на тежкоболен, който не може да стигне самичък до колата за спешна помощ. Чувстваш се безпомощен, когато няма кой да помогне, молила съм минувачи, които са ми отказвали. Въпросът „ кой да носи пациента " е доста настоящ в последните дни, само че за жалост мненията са поляризирани и разделят съсловието в незабавната помощ, вместо да го обединят ", разяснява ръководителят на Съюза на парамедиците Ива Пехливанска, представена в известието.

В обстановки, когато не бъдат открити близки и познати, незабавните медици търсят подпомагане от други служби, а по този начин се губи скъпо за пациента време, показват от организацията.

Съгласно стандарта по незабавна медицина, преместването на незабавен пациент е несъмнено като съществена професионална подготвеност в листата по действия за всички мобилни незабавни екипи и при осъществяване на своите задачи те са длъжни да употребяват всички налични благоприятни условия за превоз на пациента до болница, а при положение на зародил проблем, в това число и с превозването на пациента от вкъщи му до колата за спешна помощ, да потърсят помощ посредством районната координационна централа.

С наличното съоръжение в колата за спешна помощ обаче е мъчно, а от време на време невероятно да бъде вдигнат имобилен и тежък човек. Особено в случай че медицинският екип е от дами, или от по-възрастни медици, показват още от съюза на парамедиците.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР