Да бъде създадена Временна комисия за установяване на факти и

...
Да бъде създадена Временна комисия за установяване на факти и
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат създаване на комисия за Южен поток, Турски поток и интерконектора с Гърция

Да бъде основана Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на газопроводи за транспорт на природен газ от Руската федерация " Южен поток " и " Турски (Балкански) поток ", както и аргументите за забавянето на плана IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България), ще разиска Народното събрание, съгласно програмата за работа на Народното събрание. Вносители са Мустафа Карадайъ и група народни представители от Движение за права и свободи.

Проектът планува тя да работи един месец и да се състои от 14 депутати - по двама от всяка парламентарна група. Комисията би трябвало да изготви отчет за работата си и за откритите обстоятелства и условия.

В претекстовете си вносителите показват, че в геополитическия миг, в който газът се употребява като инструмент за външната политика на Руската федерация, и спирането на доставките се явява опасност за националната енергийна сигурност на страната ни, е в полза на българското общество да се открият цялостната истина към реализирането на посочените планове за транспорт на природен газ от Русия, както и обвързваните физически и юридически лица.

В дневния ред на съвещанието са планувани и два плана за промени в Закона за публичните поръчки - на Движение за права и свободи и на " Продължаваме Промяната ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР