Да бъде създаден Алианс за по-високи заплати в ЕС, предлага

...
Да бъде създаден Алианс за по-високи заплати в ЕС, предлага
Коментари Харесай

Шефът на КНСБ: Борисов подкрепи създаването на алианс за по-високи заплати

Да бъде основан Алианс за по-високи заплати в Европейски Съюз, предлага Европейската конфедерация на профсъюзите. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия генералният секретар на конфедерацията Лука Визентини.

В този алианс би трябвало да се включат Европейската комисия, държавни управления от Източна и Западна Европа, синдикати и мултинационални компании, а крайната цел е да бъдат увеличени възнагражденията на хората на труда в източноевропейските клонове на огромните компании на континента.

Заплатите на Изток би трябвало да бъдат увеличени, с цел да станат те сходни на тези на Запад. В Западна Европа има възходящ интерес към тази тематика, съобщи Визентини.

От месец разясняваме интензивно тематиката и получихме сериозна поддръжка от премиера Борисов за основаването на Алианс за по-високи заплати, сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Това значи, че колкото заработваме, в случай че работим в задгранична компания, толкоз ще ни заплащат. В момента огромна част от облагата се репатрира към фирмите майки в Западна Европа, изясни той.

Когато приходите у нас доближат европейските, тогава ще можем да върнем двата милиона българи, които са отвън страната ни, акцентира синдикалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР