Да бъде построена педиатрична болница в България. С тази идея

...
Да бъде построена педиатрична болница в България. С тази идея
Коментари Харесай

Французи искат да прави педиатрична болница у нас

Да бъде издигната педиатрична болница в България. С тази концепция в страната ни е френска делегация, с която през днешния ден се срещна министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров. Представители на най-голямата верига френски държавни лечебни заведения са на посещаване в България, с цел да проучат опциите за създаване на педиатрична болница по техен модел.

Според министър Петров е належащо първо да се направи разбор на какъв принцип ще работи детската болница, къде да бъде позиционирана и по какъв начин ще се финансира. По думите му тази тематика се разисква от близо 10 години, защото подобен вид лечебно заведение у нас липсва. В България има детски клиники и отделения, само че те действат като структури в границите на огромните лечебни заведения.

Представителите на френската страна ще изпратят свои специалисти в България, с цел да проучат по какъв начин действа здравната грижа за децата в страната ни. До три месеца те ще създадат разбор и ще предложат съответен план за основаване на педиатрична болница в страната ни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР