Да бъде назначен нов Областен управител на Област София с

...
Да бъде назначен нов Областен управител на Област София с
Коментари Харесай

Петър Москов дава зор да се махне паметника на Съветската армия

Да бъде назначен нов Областен шеф на Област София " с нужния морал и политическа храброст ", с цел да предприеме дейности за демонтажа на Паметника на руската войска в София . Това упорства водачът на партия КОД Петър Москов в писмо до новия министър-председател , което е разпратено по българските медии.

Той изпраща до Денков писмото преди държавното управление да извърши промяна на регионалните шефове, както и преди да е ясно кой ще заеме въпросния пост. Москов напомня, че
 КОД желае преименуване на улици в София с значимо алегорично значение
КОД желае преименуване на улици в София с значимо алегорично значение

Става въпрос за бул. Цар Освободител, ул. Московска, ул. Граф Игнатиев, бул. Скобелев и ул. Гурко

Това е изцяло в пълномощията на регионалния шеф , декларира Москов и показва член 18, алинея 1, изр. първо и член 29, алинея 2 от Закона за държавната благосъстоятелност, с която неотложно може да предприеме дейностите нужен за осъществяването на Решение № 168/09.03.2023 година на Столичния общински съвет, за разглобяване и пренасяне паметника на руската окупационна войска от центъра на нашата столица.

В писмото той също така поздравява новия министър председател, показва позицията си срещу Руската експанзия в Украйна и в допълнение аргументира демонтажа като част от " построяването на естествения европейски образ на страната ни пред света ".
 Да бъде ли отстранен Паметникът на руската войска?
Да бъде ли отстранен Паметникът на руската войска?

Паметниците не са просто памет, регистрация на събитие, а те са отношение, позиция, декларация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР