Да бъде дисквалифициран временно изпълняващият длъжността директор на БНТ Емил

...
Да бъде дисквалифициран временно изпълняващият длъжността директор на БНТ Емил
Коментари Харесай

Демократична България: Кошлуков да бъде спрян от конкурса за директор на БНТ

Да бъде дисквалифициран краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков от състезанието за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия. За това упорства политическото обединяване " Демократична България ".
Припомняме, че чуванията на претендентите за поста започнаха през днешния ден, 3 юли, като първи пред Съвета за електронни медии (СЕМ) застана Сашо Йовков. Той беше претендент и на предния конкурс, както и Кошлуков, който би трябвало да бъде изслушан на следващия ден, 4 юли.
Според " Демократична България " обаче допускането на Кошлуков да се състеза за поста е " платен мач ". Демократите смятат, че като програмен шеф на Българска национална телевизия по време на ръководството на Константин Каменаров солидарно е виновен за натрупването на 50 млн. лв. дълг от Българска национална телевизия. Досега Кошлуков обясняваше по тематиката, че не е бил виновен за подписване на избрани контракти, които в този момент тежат на малкия екран и би трябвало да се търси отговорност на Управителния съвет на Българска национална телевизия.
Същевременно Асоциацията на европейските публицисти в България (АЕЖ) задочно зададе 5 въпроса на всички претенденти да наследят Каменаров. Те са следните: 
1. Какви ограничения ще предприемете за възстановяване финансовото положение на Българска национална телевизия?
2. Какво ще извършите, с цел да гарантирате обществена бистрота на изразходването на бюджета на Българска национална телевизия? Ще извършите ли указател на подписаните контракти с външни продуценти и размера на разноските за Българска национална телевизия, с цел да бъде наясно българският поданик и фен каква стратегия купува управлението на малкия екран?
3. Как ще гарантирате публицистичната самостоятелност и ненамесата на ръководещите в работата на публицистите от малкия екран?
4. По какъв метод Българска национална телевизия ще извършва задачата си на социална телевизия и дейно ще отразява проблемите на най-слабите и маргинализирани в обществото?
5. Каква е вашата оценка на предходното управление на Българска национална телевизия?
АЕЖ пита и по какъв начин ще се промени Закона за радиото и малкия екран, с цел да може Българска национална телевизия да стане по-независима. А изменение ще би трябвало да има поради Аудиовизуалната инструкция. " Една от концепциите, които към този момент се появи, е да бъдат удължени мандатите на генералните шефове на Българска национална телевизия и БНР от три на пет години. Ако това изменение се приложи и при заварено състояние, това ще значи, че претенденти, които са създали тригодишни концепции ще получат правото да ръководят пет. Може ли това да се счита за допустим вид ", питат публицистите.
А за какво се наложи избор на общоприет шеф - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР