Да бъдат отпуснати 50 хил. лева на телевизия, която ще

...
Да бъдат отпуснати 50 хил. лева на телевизия, която ще
Коментари Харесай

Общината ще даде 50 000 лв. на телевизия да отразява спорта във Варна

Да бъдат отпуснати 50 хиляди лв. на телевизия, която ще отразява и разпространява спорта във Варна. Това реши Общински съвет при разискването и гласуването на бюджета на Варна за 2024 година, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Според вносителите на настояването за средствата „ Варна е единственият град у нас, който няма районна телевизия, която да отразява триумфите и проблемите на нашите съграждани в региона на спорта, културата и други сфери. “ По думите им тяхната B1B TV може да запълни тази ниша, като промени името си на Варна Тв.

Пред съветниците не бяха показани никакви съответни данни за гледаемост и покритие на въпросната телевизия. Такива не изиска и никой от локалния парламент. От предлагането на вносителите им стана ясно, че разполагат с техника , само че при опит за достъп до уеб страницата им се оказва, че все още няма лъчение.

Съветниците от групата на ГЕРБ показаха мнение, че е редно сходни оферти да се преглеждат през фонд „ Култура “, с цел да има опция за конкурсен принцип. Даниела Димова изрази противоречие с изказванието, че Варна няма районни медии. Колегите им от „ Възраждане “ обаче напълно не бяха на това мнение и настояха настояването за разпределяне на средства да се поддържа. Според тях Варна фактически няма районни медии и е значимо да има такава телевизия. В последна сметка предлагането събра нужния брой гласове.
Според импортираното искане до съвета, което получи утвърждение на отрасловите комисии преди този момент, през последните 7 години малкия екран е отразявала спортни събития, както и всичко по – забавно от календара на дирекция „ Спорт “. Идеята била малкия екран да продължи да бъде съществено ориентирана към спорта, като финансовото подкрепяне щяло да способства за това. Целта е да се разпространява най – към този момент всеобщият спорт, ученическите игри и студентските универсиади, където има огромни триумфи. Ще се обърне внимание и на спортистите с увреждания. Заложено е още отразяване на многочислени юношески начинания, културни и фолклорни фестивали във Варна, показват още от малкия екран.

Собственик и шеф на B1B TV , чиито офис се намира в Морската градина в околност " Салтанат ", както и вносител на предлагането, е Ерик Калртон. Вносител е и Красимир Николов, който е варненски състезателен публицист с богат стаж и който е част от екипа на въпросната телевизия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР