Да бъда служебен министър-председател е висока чест и моя огромна

...
Да бъда служебен министър-председател е висока чест и моя огромна
Коментари Харесай

Стефан Янев: Аз съм човек, който не дава празни обещания

" Да бъда длъжностен министър-председател е висока чест и моя голяма отговорност. Аз съм човек, който не дава празни обещания. Залагам целия си престиж и виталния си опит, градени с години, по тази причина, че ще работя честно, при съблюдаване на върховенството на закона и в полза на обществото ", съобщи служебният министър председател Стефан Янев при представянето на структурата на служебното държавно управление в постройката на президентството.

Той добави, че ще чака същото и от назначените от президента служебни министри.

" Ще работим дружно за жителите, ще работим в интерес на жителите ", сподели Стефан Янев.

По думите му, както е определила Конституцията, главен приоритет на служебното държавно управление е организирането и провеждането на свободни, почтени и демократични избори, при прецизно съблюдаване на законовите разпореждания.

" Очаквам всички институции да работят синхронизирано, да бъдем безусловно безкомпромисни при всевъзможни опити за изборни нарушавания. Кратък е интервалът за работа на служебното държавно управление, не мога да се наемам, че в този интервал ще успеем да решим проблемите, насъбрани в годините. Единственото, което мога да кажа е и да заявя, че ще дам всичко от себе си, както и моите сътрудници, с цел да може най-малко да стартира този развой на решение на проблемите ", добави Стефан Янев.

Според него почтено и отговорно ръководство на служебния кабинет може да възвърне най-малко частично изгубеното доверие в институциите.

" Ще упорствам кабинетът, всичките ми сътрудници и всички институции да работят при цялостна бистрота и отчетност пред жителите, в техен интерес. Ще поставим нужните старания, с цел да имаме по-ефективна политическа връзка, което обществото чака, точно за по-смислено и съответно политическо говорене и деяние. Световната пандемия провокира една комбинирана здравна, икономическа и обществена рецесия в целия свят, в което България не е изключение. Единственият метод за справяне с сходни рецесии е обединяването на нацията. Само с общи старания могат да бъдат реализирани действителни резултати. В тази връзка ще работя да подадем ръка и да възстановим разговора с българския бизнес, в това число във връзка с дребния и междинния, който е изключително обиден от Коронавирус пандемията ", сподели още Стефан Янев.

Той добави, че точно дребните и междинните компании и предприятия са главен шеф и обезпечават прехраната на хиляди български фамилии.

" Отдавам заслужена признателност към всички в здравния бранш, които към този момент повече от година поставят интензивни грижи за преодоляване на рецесията и в помощ на българските пациенти. Заедно със здравната колегия желая да благодаря и на българските учители, тъй като здравето и образованието са главните полезности на едно развито общество ", означи Стефан Янев.

Той сложи като най-съществен акцент на служебното държавно управление отстояването на върховенството на закона.

" С моите сътрудници се сплотяваме към мотото, което ще предложим да бъде и мото на нашия кабинет, а точно " Почтеност, бистрота и професионализъм " . Ще работим честно, при съблюдаване на законите, в полза на българските жители, за нашата България ", приключи служебният министър председател Стефан Янев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР