Да, аз съм жената, на която господин Гешев се обади,

...
Да, аз съм жената, на която господин Гешев се обади,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Да, аз съм жената, на която Гешев се обади

Да, аз съм дамата, на която господин Гешев се обади, съобщи пред bTV ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС. В понеделник, когато основният прокурор Иван Гешев скъса демонстративно неподписаната си оставка, той съобщи пред медиите, че откакто чул по какъв начин номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел му желае оставката в ефир, се обадил на един политик - жена, който " считах за другар " и попитал какво се случва. Тя, по думите му, му дала отговор: " Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел, бел. ред.), от нея го чух за пръв път ". Тогава на Гешев му станало ясно, че това са го знаели доста стеснен кръг хора към " лицето Бойко Методиев Борисов и още един-двама ", както се изрази Гешев. Той се учуди и от позицията на Движение за права и свободи и я дефинира като " изменничество ".
 
" Нашите връзки са институционални, освен с основния прокурор, само че и с всички останали ръководители на органи на държавна власт. Като началник на най-голямата парламентарна група, е напълно естествено да имам връзка ", съобщи Атанасова, която познавала Гешев повече от 10 години като член на правната комисия в Народното събрание от 2009 г. 
 
" Господин Гешев, както и доста други хора, ми имат телефона. Нашите връзки са институционални и служебни - акцентира Атанасова. - Попитайте господин Гешев за какво има сходно усещане към мен (като за другар - бел. ред.), тъй като не аз съм му звъннала, а той на мен ".
 
Тъй като водещият продължи да упорства с въпроси дали двамата са другари, Атанасова на собствен ред го попита:
" Разговорът ви наподобява персонален ли? Ние за предписания за готвене не сме си говорили ".
 
Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС означи още, че не й " коства обикновено да се обади на ръководител на парламентарна група " и пренасочи въпросите към него: " Питайте господин Гешев за какво се обажда на мен ".
 
" Ако основният прокурор, магистрат не си дава сметка, че хора могат да бъдат записвани, без да има наказателно гонене против тях, това повдига доста, доста въпроси ", изрази терзанията на доста българи Атанасова и подсети, че само при такова може да се позволи потребление на особено разследващо средство, каквото е законното подслушване. 
 
" Срещу мен няма мотив да бъда обект на наказателно гонене. Ако някой си прави записи просто ей по този начин, чували сме какви ли не, това докога ще продължи ", възмути се Десислава Атанасова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР