Да, ако този конфликт се задълбочи, което е възможно, ще

...
Да, ако този конфликт се задълбочи, което е възможно, ще
Коментари Харесай

Премиерът: Ако конфликтът в Израел се задълбочи, ще има отражение и върху нас

Да, в случай че този спор се задълбочи, което е допустимо, ще има отблясъци и би трябвало да го имаме поради като опция за идващата зима.

Приоритетът ни бе да изтеглим нашите съграждани от Израел. Имаме подготвеност за спомагателен полет за евакуация на българи от там, в случай че има искащи. Това съобщи министър-председателят Николай Денков по време на обичайното си към този момент онлайн включване, в което дава отговор на въпроси от жители и публицисти във Facebook. Поводът бе навършването на четири месеца от клетвата на ротационното държавно управление. 

" Няма никакво подозрение, че спорът в Израел е обвързван с Украйна, с това, което виждаме като серия преврати в Африка. Това е методът от фокуса на света да излезе нападението на Русия над Украйна ", счита министър-председателят. 

Поетапното вкарване на неруски нефт ни дава опция да отреагираме “, отговори Денков на въпрос дали би трябвало да се анулира решението да спре дерогацията на съветски нефт.

Инфлацията се дефинира най-много от интернационалните цени на нефта и в случай че цената още веднъж стигне до 96-100 $ на барел, ще има отражение. По отношение на храните е значимо да поддържаме българското произвеждане, изключително по-малките производители, защото това ще понижи вноса извън, добави министър председателят.

Според него „ миньори и енергетици бяха лъгани години наред, че всичко може да продължи, както до момента, само че не може “. „ Неслучайно Китай е най-големият производител на фотоенергетици, измененията се случват оттова. Затова е значимо и ясно да се разбере - измененията ще се случат, тези териториална проекти в действителност оказват помощ на тях да се приспособяват по-добре към тези промени “, уточни той. По думите му кабинетът е трябвало да „ рестартира “ съвсем всички браншове без изключение. „ Това, което виждаме като проблеми в енергетиката, в договарянията с аграрните производители е, че има доста проблеми, които са замитани под килима и ние няма да ги крием “, сподели още той.

Относно кръвните проби на водачи за приложимост на опиати да излизат по-бързо от лабораториите, Денков уточни, че до към месец би трябвало да бъде основана тази организация да има бързо излизане на новите проби – в границите на една седмица.

Няма никаква причина за променяне на разпоредбите за здравна сигурност, намираме се в нулевата зона за въвеждане на коронавирус ограничения , отговори министър председателят на въпрос за въвеждането на носене на медицински маски на публични места. 

 
" Министрите се оправят "
Истинската оценка на министрите ще бъде съгласно това кое са свършили, а не съгласно това какъв брой постоянно са се появявали пред камерите. Добре е да бъдат по-активни, само че не може това да бъде решаващото, отговори Денков на запитване по отношение на рецензии към някои от министрите.

„ Винаги съм се интересувал от това дали извършват програмата, която е заложена. Някои са по-активни в медийното пространство, другите са по-съсредоточени в своята работа “, аргументира се министър председателят.

„ Нямам съображение да кажа за никого от министрите, че не се оправя “, добави той.

Премиерът отговори и на въпрос какво е присъединяване на Движение за права и свободи в ръководството на страната.  „ Част от измененията – в Конституцията и регулаторите – изискват квалифицирано болшинство. Без ГЕРБ и Движение за права и свободи няма по какъв начин да съберем това болшинство. Аз бих приел поддръжка и от другите партии, само че те са приели да бъдат твърда съпротива, доста постоянно нападателно антиевропейска, което няма по какъв начин да ни събере в общо взимане на решения. Много решения могат да бъдат взети без Движение за права и свободи, само че колкото повече поддръжка има, толкоз по-добре “, уточни Николай Денков. 

„ Изключително значимо е да бъде приключена сполучливо тази сесия на Народното събрание, с приемането на измененията в Конституцията. Има още няколко закона, които би трябвало да бъдат признати до края на сесията през декември, в случай че успеем, това ще бъде най-успешната сесия на Народното събрание за доста години обратно “, добави министър председателят. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР