Д-р Валентин Димитров зове пияните шофьори да бъдат съдени за

...
Д-р Валентин Димитров зове пияните шофьори да бъдат съдени за
Коментари Харесай

Мустафа Емин заплашил шестима медици с уволнение, шефът на „Пирогов“ възмутен

Д-р Валентин Димитров зове пияните водачи да бъдат съдени за съзнателно ликвидиране, тъй като автомобилът бил оръжие

Шестима медици удостоверяват в своите писмени показания, които даже са подписали, че са били застрашени от Мустафа Емин да бъдат уволнени, тъй като са изпълнявали служебните си отговорности, борейки се за живото на дете в хеморагичен потрес с хемоглобин 49 при 130 обикновено. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ шефът на УМБАЛСМ „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров. 

Потресен от гнусната акция против него, той показа, че татко му е лежал в лагер, тъй като бил разгласен от комунистите за зложелател на народа. 

„ Не съм съветски сътрудник. Никога не съм бил в Русия. Син съм на човек, който е лежал в лагер. Това задоволително ли е? Жив е и ме гледа тази заран “, съобщи лекарат. 

„ Хора, дайте да активизираме тази сила, която се излива в обществените мрежи, за нещо, което може да спре войната по пътищата! 18 българи до 20-годишна възраст са починали за осем месеца. Това е безумство “, разяснява той при започване на изявлението. 

„ Това, за което ще приказваме тук е злободневие. Важното е това, че нашите деца умират “, добави той.

„ Не пишете за съветски сътрудници, а за нашите деца! На нас война не ни би трябвало. Криминализирайте го! Автомобилът е оръжие. Когато си се напил и надрусал, е ужасно. Направете го съзнателно ликвидиране! Демокрацията е висша форма на ред, при която се съблюдават всички правила и закони, пазят се правата на жителите при изискването, че те знаят своите отговорности към обществото “, съобщи доктор Димитров. 

„ Вчера видя по новините по какъв начин някой засякъл някого. На кого не се е случвало? Излизат обаче мъже и стартират да бият две дами. Днес пък показвате размахване на револвер край Бургас. Хора, ние полудяхме “, добави той.

„ На 28-ми в 19:40 часа на регистратурата е лице с букви М.Е. Нито един откъс от Закона за персоналните данни не е нарушен. Споменали сме едно име, тъй като се появява човек и споделя, че бил еди кой си и пита: „ Какво би трябвало да направя? Да се обадя на министъра на опазването на здравето ли, с цел да ми обърнете внимание? “. Изпращат ги в разнообразни кабинети, с цел да се направи рентгенова фотография на детето, тъй като е паднало от 60-сантиметрова масичка “, споделя шефът на болница „ Пирогов “.

„ Минава през детски хирург, с цел да види дали няма пострадване, на травматолог – с цел да стане ясно дали има строшаване. Действа се по процедурата, с цел да се откри какво е здравословното положение “, прибавя той.

„ След като излиза наяве, че има потребност от лекарска помощ в Шокова зала за полагане на тегел върху рана, само че в това време имаме три деца, които е нужно да се шинират, да се шият и когато идва реда на Емин, вкарват пациент с хеморагичен потрес с хемоглобин 49 при 130 обикновено. Това значи, че губи кръв и е на ръба на животозастрашаващото положение. Колегите стартират да се занимават с това дете, с цел да го спасят. То към момента е в реанимация “, разяснява лекарят. 

„ Наложи се мероприятията за оказване на първа помощ на детето да продължат към час и 20 минути. Според разпоредбите, когато Шокова зала има едно такова дете, друго не може да се вкарва “, изясни той.

„ В това време на записите се вижда по какъв начин две деца обикалят пред тв приемника пред залата.  Господинът със брачна половинка си стоят и чакат. Изнервят се обаче. Той звъни няколко пъти. Застава пред вратата и пита сътрудниците, които излизат и изясняват първо на него, а след това и на майката какво се случва. Три пъти прекъсват работата на лекарите, като единият път се постанова в продължение на 7 минути здравната сестра да изяснява на Емин, което се вижда на камерите, че сега не могат да вкарат детето му, тъй като има незабавен случай и сътрудниците се борят за живот “, съобщи доктор Димитров. 
 
„ Господинът не е бил, не е посягал, не е подскачал, само че е също толкоз нападателно да ви виждам в очите и да ви кажа кой съм аз, да ви желая имената и да заплаша, че по-късно министъра на опазването на здравето ще ви уволни “, добави той.

„ Служител желае да даде на Емин документите, само че той споделя, че не му би трябвало. 20 минути по-късно се връща и декларира: „ Я ми я дайте, че да ви знам имената, с цел да мога да ги дам на министъра да се оправя с вас “. Още на 30 август от етичната комисия с пиара на „ Демократична България “ бяха при мен, гледаха записите и това, което сътрудниците бяха написали като обяснителни отчети “, посочи шефът на най-голямата столична болница. 

„ В 16 часа пиарът на УМБАЛСМ „ Пирогов “ се свърза с сътрудника си от Министерството на защитата. Аз приказвах с него и заявих подготвеност, че в случай че министър Тагарев желае, ще му дава всички материали, с цел да му се обясни какво се е случило. Никой не е е свързал с мен – нито от едното, нито от другото министерство. Започнаха обаче едни ругатни от тролове, при което, заради това, че не желая да се политизират нещата, замълчах “, показа той.

Нямам концепция за какво този случай стана политически, сподели лекарят. 

Бяхме залети от такава мръсотия, че не знам по какъв начин някой може да я измисли, добави той.

Д-р Валентин Димитров изясни, че военният министър може да гледа записа с отправените закани, в случай че подаде документално заявление, защото на фрагментите се виждат деца, а съгласно Закона на персоналните данни няма право да ги демонстрира без декларирано предпочитание от Тагарев. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР