Д-р Цветан Ценков приветства участниците в тазгодишното издание на инициативата,

...
Д-р Цветан Ценков приветства участниците в тазгодишното издание на инициативата,
Коментари Харесай

160 колоездачи участват в похода Дунав Ултра

Д-р Цветан Ценков приветства участниците в тазгодишното издание на самодейността, които рано тази заран се събраха на площад „ Бдинци “.

„ От сърце благодаря, че разпространявате прелестния спорт колоездене. Дано доста хора да видят този добър образец, да слязат от своите коли и да стартират да се движат повече с колелета “, означи кметът. Той пожела на всички велосипедисти да доближат до финала без произшествия и това прекарване да им донесе доста хубави страсти.

„ Надявам се следващата година да се върнете още веднъж тук и да създадем превъзходен десетгодишен празник на „ Дунав Ултра “, сподели доктор Ценков.



Основателят на маршрута Борис Бегъмов изрази насладата си, че „ Дунав Ултра “ още веднъж е в старопрестолния град Видин, който е органичен обвързван с велопрехода.

„ Огромен е ползата към събитието. Изключително се вълнувам да поздравявам толкоз доста хора, които са пристигнали да се забавляват и да бъдат мисионери в идеята за разпространение на над 110 обитаеми места “, показа Бегъмов. Той благодари на доктор Цветан Ценков за гостоприемството и му подари колоездачна тениски, върху която е изписано името на видинския кмет.



От площад „ Бдинци “ велосипедистите се насочиха към мястото, където бе даден стартът. Д-р Ценков също се включи в началния стадий, като измина дружно с групата колоездачи дистанцията до град Дунавци.

„ Дунав Ултра “ е най-дългият туристически веломаршрут в България. Тази година в проявата, сътрудник на която е и Община Видин, се включиха към 160 колоездачи, които одобряват предизвикването да преодолеят 740-километровия маршрут от Видин до Дуранкулак. Мисията на самодейността е разпространение на обитаемоте места по поречието на Дунав, а мотото на прехода е „ Реката, Добруджа и морето 2022 “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР