Д-р Цветан Ценков подписа 14 договора с национално финансиране на

...
Д-р Цветан Ценков подписа 14 договора с национално финансиране на
Коментари Харесай

Кметът на Видин подписа договори за национално финансиране за близо 40 млн. лева

Д-р Цветан Ценков подписа 14 контракта с национално финансиране на обща стойност близо 40 милиона лв..

Това стана допустимо откакто в Закона за държавния бюджет за 2024 година българското държавно управление одобри Инвестиционна стратегия за общински планове за финансиране на планове, избрани като предпочитани.

През 2023 година община Видин показа в Министерство на районното развиване и благоустройство нужните документи, доказващи документалната обезпеченост на плановете. Средствата ще се влагат в планиране, строителство, главен ремонт и реорганизация на обекти – обществена общинска благосъстоятелност.

Осигурени са средства за повсеместен ремонт на два от най-натоварените входове на Видин – откъм някогашния цех „ Видахим “ и с. Новоселци; за асфалтиране на пътя до с. Въртоп; за реорганизация на Крайдунавския парк; за дотъкмяване на последния стадий на плана за централната пешеходна зона в града; разработване на капиталови планове за улици, пътища и междублокови пространства на територията на Община Видин, правене на планове: „ Ремонт на Речна гара “, гр. Видин; Ремонт и преустрояване на Дизелова централа “, гр. Видин; „ Ремонт на Спортна зала „ Фестивална “, гр. Видин; реорганизация на футболен терен, реорганизация на лекоатлетическа писта и реконструкция/изграждане на трибуни " ; „ Внедряване на ограничения по енергийна успеваемост по системата за външно изкуствено осветяване в гр. Видин “; „ Ремонт на централна градска част – ул. „ Железничарска “, ул. „ Княз Александър Батенберг “, в обсега до ул. „ Цар Симеон Велики “ и до ул. „ Цар Александър II “, гр. Видин.

Изпълнението на плановете доста ще усъвършенства благосъстоянието и изискванията за живот на жителите, както и придаването на съвременен и актуален образ на града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР