Д-р Светослав Дачев запазва мястото си като управител на Специализирана

...
Д-р Светослав Дачев запазва мястото си като управител на Специализирана
Коментари Харесай

Д-р Светослав Дачев остава управител на Белодробната болница в Русе

Д-р Светослав Дачев резервира мястото си като шеф на „ Специализирана болница за интензивно лекуване за пневмо-фтизиатрични болести доктор Димитър Граматиков – Русе ”.

Това решение бе взето единомислещо на днешното 36-о съвещание на Общинския съвет.

Процедурата по желание на шеф е общоприета. На оповестения конкурс е имало единствено един претендент – доктор Светослав Дачев. Така неговият мандат се удължава с още три години.

Д-р Дачев е експерт по детска пневмология и фтизиатрия с потвърден медицински опит. В кабинета си прави медицински прегледи на деца най-вече със болести на дихателната система, в това число бронхиална астма.

Завършва Медицина през 1986 година Работи в Детско поделение на МБАЛ Русе 7 години и от 1993 година в Туб Диспансера. Специалности по Детски заболявания, Детски белодробни заболявания, Здравен менижмънт. Д-р Дачев минава профилирани курсове по детски заболявания и пневмология в Съединени американски щати, Австралия, Германия, Австрия, както и голям брой участия в медицински конгреси в България и чужбина.

Председател е на районната гилдия на Български Лекарски Съюз – два тригодишни мандата, член на УС на БЛС – два мандата.

Председателят на Общинския съвет поздрави доктор Дачев за мъжкото държание по време на КОВИД рецесията, а локалният парламент му пожела триумф.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР