Д-р Светлозар Ботев, дентален лекар с благородно сърце, реши да

...
Д-р Светлозар Ботев, дентален лекар с благородно сърце, реши да
Коментари Харесай

Благороден жест: Доктор по дентална медицина предлага безвъзмездно лечение на обезобразеното момиче

Д-р Светлозар Ботев, дентален доктор с благородно сърце, реши да предложи безплатно лекуване наобезобразено момичето. Като притежател на дентална клиника във Варна, той е подготвен да поеме денталната грижа за потърпевшото момиче от Стара Загора.

" Ако някой има връзка с това момиче или организации, които са я поели, апелирам да заяви, че съм подготвен да поема лекуването ѝ, в случай че има зъбни проблеми! ", казад-р Ботев.

Пластичен хирург предложи гратис лекуване на обезобразеното момиче. За това писа самият той в обществените мрежи, предлагайки професионалната си и чисто човешка помощ.

" Пластичен хирург съм с над 30 години процедура. Предлагам лекуване на момичето (за моя сметка) в Бургас, болница " Лайф Хоспитал ", написа лекар Любомир Калудов.

" Пишете в уеб страницата на болничното заведение или се свържете на тел. 056 87 50 50 ", написа лекарят, оставяйки координати за връзка.

Припомняме, че 18-годишно момиче от Стара Загора бе обезобразено с макетно ножче. Нарязани са ръцете, краката и гърдите ѝ, носът ѝ е строшен, а също така, цялата ѝ коса е подстригана с машинка. Младата жена е избавена, само че са ѝ направени 400 шева.

Последва вълна от въпроси и възмущение, откакто на втора правосъдна инстанция обвиненият за нападението в началото беше пуснат от ареста, тъй като случилото се било „ лека телесна щета ”.

Соченият за причинител на бруталното действие бе арестуван в неделя.

" Убеден съм, че правосъдният състав, единомислещо подписал правосъдния акт, е решил доказателствата по делото и е взел това решение. Съдебният акт е закономерен. Той е в унисон с настояването на представители на Окръжната прокуратура ”, съобщи ръководителят на съда Красимир Георгиев.

„ При искане на най-тежката мяркание сме длъжнида обсъдим доказателствата и те да подплатяват наличната подготовка, в която обвиненият е задължен да дава отговор по наказателния текст.Съдебно-медицинските експертизи са доста значими, защото нямаме знания, с цел да установим пострадванията. Трябваше да установим дали декларираното в заключението покрива някои от признаците, които законът е въвел в член 129. В случая съдебно-медицинската експертиза открива пострадвания, които по настрана и вкупом сочат навременно разстройство на здравето, само че не и заплаха за живота. Колкото и да звучи стряскащо и възмущаващо за общността, законодателят го квалифицира като лека телесна щета. За да има междинна телесна щета, би трябвало да има най-малко краткотрайно разстройство на здравето, което да е рисково за живота. Това не го установихме ”, уточнисъдия Таня Гьонева Коева,която е докладчик по делото, представена от NOVA.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР