Д-р Станев подчерта, че за него е изключително важен планът

...
Д-р Станев подчерта, че за него е изключително важен планът
Коментари Харесай

Д-р Янко Станев: Подкрепям актуализация на шумовата карта, по-важно е да има план за действие по нея

Д-р Станев акцентира, че за него е извънредно значим проектът за деяние, посредством който ще се вземат решение проблемите с шума във Варна
Красива Варна е част от стратегическите цели на СДС-Варна, а за най-старата демократична партия в България екологията е от извънредно значение за решение на рецесиите в страната
" Ще поддържа плана за решение. Причините са елементарни. Трябва да има актуализация на шумовата карта. Тя е обвързвана и с утвърждението, обещано от Министерство на околната среда и водите. Тоест, който е разработвал основите на картата, също по този начин и от община Варна, а също по този начин и актуализирания програмен продукт на Европейска комисия и на европейските институции във връзка с екологията, изисква и ние да актуализираме нашия програмен продукт. " Това сподели през днешния ден на първото съвещание за новата година на локалния парламент във Варна заместник-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев.

Повод за неговото изявление стана планът за решение, който касае актуализацията на шумовата карта на Варна и адаптирането на софтуера към този на Европейската комисия.

Д-р Станев разясни, че ще поддържа с наслада предлагането, само че за него е значим проектът за деяние по решение на проблемите, които стават ясни въз основа на тази карта.

Красива Варна е част от стратегическите цели на СДС-Варна, а за най-старата демократична партия в България екологията е от извънредно значение за решение на рецесиите в страната - демографска, здравна, икономическа и обществена.

Според водача на сините след одобряването на актуализацията на шумовата карта на града „ по-важна стъпка е правене на проект за деяние, в който проект ние и публичното разискване в града можем да дадем хрумвания за успеваемостта. Убеден съм, че сътрудника преди мен не знае тези неща, просто стимулирам за какво ще гласоподавам. Защото е имало случаи, в които съм оспорвал много от детайлите на шумовите карти, изключително там, където са нарисувани алените зони и имаше много грешки. "

По думите на доктор Янко Станев, този проект за деяние би трябвало да бъде подложен на необятно публично разискване. Най-големият проблем с шума се основава от превоза, само че " около него към този момент се отива и към екологията - тези неща, които са нужни за основаването на плановете, които във Варна ще разработим за намаляването на шума, за здравето и по-добрите условия на живот на варненци ", сподели още доктор Станев. 



Той напомни за времето, по което улици във Варна бяха превърнати в еднопосочни, като мярка за справяне с основната причина за шумовия декор в града, създаван от транспортните средства.

" Шумозащитните огради, залесяването и други сходни, имат резултат за понижаване на шума. Затова аз ще поддържа решението за актуализация на шумовата карта на Варна. Радвам се, че комисията експедитивно е работила по тематиката, тъй като в действителност в Европейска комисия изискват от нас софтуерът да бъде съответен ", приключи доктор Янко Станев.

Гости по време на съвещанието на Общинския съвет във Варна през днешния ден в зала „ Пленарна “ на Общината бяха националният представител от СДС-Варна доцент доктор Медиха Хамза, деятели от СДС-Варна, депутати от групите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и „ Възраждане “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР