Д-р Сагър Ал-Анези от Кувейт - той е ничий гражданин

...
Д-р Сагър Ал-Анези от Кувейт - той е ничий гражданин
Коментари Харесай

Д-р Сагър Ал-Анези - ничий гражданин, избрал България за свой дом

Д-р Сагър Ал-Анези от Кувейт - той е безстопанствен жител и в никакъв случай не е имал документи за идентичност. Избрал е България, с цел да сбъдне фантазиите си - да лекува и оказва помощ на хората. Докторът е и вярата за село Трилистник за здравна помощ когато и да е на деня.

Едно момче, което няма своя страна идва в България, с цел да се почувства човек. Сагър Ал-Анези е роден в Кувейт. Той е част от огромна група от население там - без поданство, наречено Бидун. Toй, както и семейство му, в никакъв случай не са имали документи за идентичност.

Нямат и съществени човешки права – обучение, опазване на здравето и брак. Децата му са родени без никакви документи, нямат акт за раждане.

Когато е на 17 фамилията му купува подправени паспорти от трета страна, а личната му страна ги признава. Така съумява да пристигна в България, само че нито като емигрант, нито като мигрант. Избира страната ни, с цел да сбъдне фантазията си да се дипломира като доктор.

„ Искам да оказвам помощ на хората и това е методът, който аз съм измислил. Второто нещо беше езикът – аз имам полза към разнообразни езици и мислех, че това беше една врата към света “, споделя Ал-Анези. Казва, че е влюбен в българския език.

Вече 13 години живее в България, само че преди да откри своето място тук, минава през редица тествания. Завършва образованието си в Медицинския университет в София и през 2020 година стартира работа като доктор в село Трилистник.

„ Д-р Анези пристигна в разгара на пандемията през 2020 година. Нашата персонална лекарка излезе в майчинство и тъкмо тогава се нуждаехме от персонален доктор, макар че сме единствено на 10 километра от Пловдив, в община Марица, поради рестриктивните мерки бяхме останали и без превоз, и доктор беше нужен “, споделя кметът на селото.

Остава на работа единствено три месеца, а по-късно е заменен. За труда си получава единствено 100 лв.. „ Разбрах, че титуляря, притежателя на службата, има някаква процедура - наема лекари, идат за 2-3 месеца и след това ги гони без да им заплаща заплатите и по този начин продължава – без никаква грижа към тези пациенти “, споделя доктор Анези.

Казва, че усеща село Трилистник като собствен дом и не желае да го напуща.

Доктор Анези към този момент не желае да бъде жител на личната си страна, щом и тя не го желае. Надява се България да го припознае като собствен.

Сега си търси нова работа и споделя, че желае да е наоколо до Трилистник – с цел да не напуща дома си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР