Д-р Пламен Симеонов и екип от хирурзи към клиниката по

...
Д-р Пламен Симеонов и екип от хирурзи към клиниката по
Коментари Харесай

Неврохирурзи от „Сърце и Мозък Бургас спасиха пациенти с животозастрашаващи травми

Д-р Пламен Симеонов и екип от хирурзи към клиниката по Неврохирургия направиха интервенция,при която сенаправи черепна фиксацияза шийния отдел на гръбначния дирек при двама пациенти със строшаване и неустойчивост в зоната на съчленението на главата с шията. Пациентите са признати по неотложност -жена на 80 г.и мъж на 71 година, ударен от лек автомобил.

Приложената оперативната техника - окципитоспинодеза /кранио-цервикална фузия/ се ползва при неустойчивост в зоната на съчленението на гръбначния дирек към тилната кост на черепа при вродени, диспластични, травматични, инфекциозно-възпалителни и неопластичнисъстояния. Операцията и при двамата е минала безпрепятствено и саизписани в устойчиво положение.

Статистически контузиите от сходен вид са по редки по отношение на другите зони на гръбначния дирек и главата. Течесто могат да бъдат смъртоносни. Процентът на цялостно зарастване след оперативната интервенция при неустойчивост в резултат на контузия е доста висок, което доказвауспеваемостта наприложениятметод.

Напомняме, че неврохирургичните прегледи по стратегия „ Грижа за Вас “ не престават.

Кабинетът приема пациенти всеки ден от 17:00 до 19:00 ч., след авансово записване на тел. 056703003.Прегледите по стратегия „ Грижа за Вас “ за изцяло безвъзмездни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР