Д-р Петко Загорчев е лекар и хомеопат. Той е председател

...
Д-р Петко Загорчев е лекар и хомеопат. Той е председател
Коментари Харесай

Д-р Петко Загорчев: Само от добър лекар клиницист става добър хомеопат

Д-р Петко Загорчев е доктор и хомеопат. Той е ръководител на Етичната комисия на БЛС и ръководител на Българската здравна хомеопатична асоциация. Д-р Загорчев е анестезиолог, клиничен токсиколог и управлява едно от най-тежките незабавни поделение в страната – в Шумен.

Хомеопатия, както е известно, е различна медицина, настояща на правилото, че сходното се лекува с сходно.

Д-р Загорчев е почнал да чете за правилата на хомеопатията, с цел да я обори. Но колкото повече четях, толкоз повече се влюбвах в това изкуство, споделя лекарят.

На въпроса може ли човек да се лекува единствено с хомеопатия той дава отговор: „ изрично – не, това е способ към стандартната медицина.

Относно декларацията на Научният съвещателен съвет на европейските академии (EASAC), която отдели хомеопатията от медицината и съобщи, че няма доказателства хомеопатията да е ефикасна отвън плацебо резултата, той разяснява, че е подозрителен престижът на въпросната организация.

Д-р Загорчев подсети, че у нас по закон с хомеопатия могат да практикуват единствено лекари, а хомеопатичните медикаменти са утвърдени от Изпълнителната организация по медикаментите.

Вижте целия диалог във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР