Д-р Петър Димков, който е единственият внук на прочутия лечител

...
Д-р Петър Димков, който е единственият внук на прочутия лечител
Коментари Харесай

Внукът на Петър Димков издаде рецептата му за дълголетие

Д-р Петър Димков, който е единственият внук на фамозния врач Петър Димков, е съхранил неговите предписания и познания от предишния век. Наследникът на билкаря е приключил медицина през 1985 година в Киев, Украйна. Специализира очни заболявания и през 1986 година стартира работа в Очната клиника на УМБАЛ „ Александровска “ като основен помощник.

Внукът на Петър Димков е безапелационен, че в точния момент построеният имунитет е доста по-ценен от скъпите медикаменти. Той счита, че у нас обществото ни не ползва най-важната процедура, която може да ни избави от вирусите – да пие билки и да натъртва на плодовете и зеленчуците в менюто си. Докторът разкрива точните съставки на отварата, която фамозният му дядо пиел безусловно всяка заран. Благодарение на целебната напитка Петър Димков съумява да доживее до достолепните 95 години. И до ден сегашен неговият внук не започвал деня си, без да изпие чаша от еликсира. Той се състои от няколко билки, които се подготвят под формата на чай. Те са мента, мащерка, мурсалски чай и жълт кантарион. Комбинацията от лековитите растения в фамилията на Димков назовават „ балсам на дълголетието “, който безотказно подвига имунитета и държи всички рискови заболявания далеко.

Според Димков-младши има две страни с обичаи в националната медицина – Китай и България. Това не значи, че китайската медицина, която в последно време безусловно заля света, работи по-добре на българите. Неписано предписание е, че всяка една билка, където е расла, там работи най-силно, акцентира внукът на лечителя. Той прибавя, че с изключение на десетките целебни растения, които никнат по нашите земи, сме облагодетелствани да се радваме на многообразие от минерални извори, които също са лековити. „ Жалко е, че ние с лека ръка подценяваме нещо, което би могло да бъде скъпо като цяло за страната ни. В последна сметка имаме толкоз доста минерални извори. Ако всичко това се употребява рационално, бихме могли да изградим цяла система от така модерния в последно време здравен туризъм “, счита доктор Димков.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР