Д-р Мохамед Алибрахим е лекар в Спешна помощ в София

...
Д-р Мохамед Алибрахим е лекар в Спешна помощ в София
Коментари Харесай

Д-р Алибрахим, който е в първа линия в борбата с COVID-19 у нас, все още чака за българско гражданство

Д-р Мохамед Алибрахим е доктор в Спешна помощ в София и е на първа линия в битката с COVID-19. Той е от Сирия, само че от 38 години е в България. Тук е приключил, работи, основал е семейство и желае да получи българско поданство. Преди две години е подал документи в Министерството на правораздаването, само че към момента чака отговор.

Историята си доктор Мохамед Алибрахим описа в предаването " Денят стартира ".

Той е приключил с отличие медицина. Има няколко специалности - педиатрия, пулмология, гастроентерология, незабавна медицина и здравен мениджмънт.

" Предлагали са ми от други страни да отида да работя, само че съм отказвал. Аз обичам България и българите. Имам семейство, тук се родиха децата ми, имам двама сина. Взимам изключителни наряди, имунизирам доста хора, работя на първа линия. За мен пациентите са доста специфични, когато имат потребност, постоянно съм на линия. Искам да остана в България до края на живота си ", сподели доктор Алибрахим.

Лекарят показа, че персоналната му карта изтича в края на февруари и не може да отиде на никое място отвън България. Сирийският му паспорт също изтича.

" Не мога да вървя на никое място без да стана български жител ", показа доктор Алибрахим.

Той моли към ръководещите за отговор. Преди 2019 година подава документи два пъти за българско поданство, само че получава отвод, без причини.

Лекарят се обърна към феновете на Българска национална телевизия с думите:

" Пожелавам на вашите фенове здраве и да бъдат със мощна душeвност в коронавирус пандемията. И приканвам да се имунизират. В началото бях срещу имунизираните, само че към този момент съм имунизиран. Хората, които са имунизирани, минават по-леко. "

Вижте диалога във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР