Д-р Мирослава Киселкова от РЗИ очаква и през следващата седмица

...
Д-р Мирослава Киселкова от РЗИ очаква и през следващата седмица
Коментари Харесай

60 учениците в ОУ Васил Априлов в Бургас са болни, измерват температурата на децата

Д-р Мирослава Киселкова от РЗИ чака и през идната седмица да остане висок броят на малчуганите с грип

13% е броят на заболелите възпитаници в ОУ " Васил Априлов " – Бургас, като се следи растеж в начален стадий. 60 са инфектираните деца, а отсъстващите учители са към 10% от общия брой. Това сподели пред бТВ заместник-директорът на учебното заведение Галина Костова.

„ Ако установим дете, което е с неразположение, се обаждаме на родителите и то се прибира у дома. Днес не открихме възпитаници с нараснала температура “, добави тя. 

Кореспондентът Лора Стаматис разясни, че още на входа на учебното заведение се мери температурата на всички. „ Пълни са детските отделения в бургаските лечебни заведения, а пред лекарските кабинети се вият опашки “, добави тя. 

Стаматис напомни, че спешния щабът в Бургас по предложение на здравните управляващи през вчерашния ден взе решение за оповестяване на грипна зараза и неприсъствено образование на учениците. Все още заповед на здравното и на просветителното министерство обаче няма. 
 Смятам, че дълго време ще се задържи висок броят на случаите с ОРЗ и грип, сподели доктор Мирослава Киселкова от РЗИ – Бургас
„ От на следващия ден се преустановяват плановите съвещания на бременни дами и кърмачета. Спират се всички профилактични прегледи и имунизации, както и свижданията в лечебните заведения. Засилен е филтъра в детските заведения – болните се изолират и на всички се мери температурата “, сподели пък доктор Мирослава Киселкова от РЗИ – Бургас.

На въпроса дали счита, че тези няколко дни до вторник са задоволителни или ще се наложи да бъде удължена грипната зараза и стоенето на децата у дома, тя отговори, че това ще се наблюдава всеки ден. Смятам, че дълго време ще се задържи висок броят на случаите с ОРЗ и грип, добави доктор Киселкова. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР