Д-р Магдалена Баймакова, главен асистент в Катедра „Инфекциозни болести” на

...
Д-р Магдалена Баймакова, главен асистент в Катедра „Инфекциозни болести” на
Коментари Харесай

Д-р Магдалена Баймакова е победител в надпреварата За жените в науката

Д-р Магдалена Баймакова, основен помощник в Катедра „ Инфекциозни болести” на Военномедицинска академия (ВМА), е измежду трите стипендиантки по програмата „ За дамите в науката”.
Програмата е неповторима, пионерска самодейност за промотиране на дамите в науката, които посредством работата си способстват за превъзмогване на провокациите от утрешния ден. От основаването си преди 20 години до през днешния ден „ За дамите в науката” е отличила над 3100 дами учени от 117 страни. В България започва през 2011 година Стипендиите са предопределени за млади жени-учени и имат за цел да ги поддържат в основен миг от тяхната кариера.
Спечелената от доктор Баймакова стипендия в размер на 5 хиляди евро е за осъществяване на плана „ Проучвания върху разпространяването на Hepatitis E virus при кръвни донори в България”.
По време на формалната гала по награждаването младият експерт благодари на полк. доцент доктор Георги Попов – шеф на Катедра „ Инфекциозни болести”, проф. доктор Камен Плочев и проф. доктор Иван Диков за всичко, което е научила от тях през годините. Специални благодарности доктор Баймакова насочи към управлението на ВМА за предоставените благоприятни условия за научно-изследователска активност и за непрекъснатата поддръжка на младите учени.
" Огромно благодаря на целия екип на Катедрата за колегиалните взаимоотношения и ежедневната професионална поддръжка ", съобщи разгорещено доктор Баймакова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР