Д-р Людмила Емилова е един от най-добрите български диетолози. Лекар

...
Д-р Людмила Емилова е един от най-добрите български диетолози. Лекар
Коментари Харесай

Д-р Людмила Емилова: Поне един ден само на чай след празничн...

Д-р Людмила Емилова е един от най-хубавите български диетолози. Лекар с три специалности: вътрешни заболявания, ревматология и кардиология и здравен мениджмънт. Член на Лекарската асоциация към Американското общество по натурална хигиена. Последовател на системата за лечебно недояждане на Лидия Ковачева. През клиниката на доктор Емилова са минали над 49 000 пациенти, в това число  от Съединени американски щати, Канада, Нова Зеландия, арабските страни.

- Защо пълнеят хората по време на пости? Може ли да се избегне този резултат?

- Мнозина са уверени, че съблюдават прецизно постите, изключвайки всевъзможни меса, салами, млечни артикули, яйца. Но ги заменят с храни, съдържащи огромни количества бяло брашно, бяла захар, пакетирани лакомства. С приемането на ударни дози „ постни “ храни в организма постъпват свръхколичества глюкоза, отделя се доста инсулин и глюкозата се преобразува в мазнини. И внезапно избираната с боязън новогодишна рокля отеснява, а празничното въодушевление се е стопило. Не на последно място приемът на по-солени храни през постите, сякаш за по-добър усет, провокира задържане на течности, оттова отоци по тялото и още килограми.

Често в лекциите си пред пациентите назовавам постещите по този метод " вафлени вегетарианци ". Похвален е увеличаващият се интерес към съблюдаване на традициите, само че е значимо да се прави по верния метод. Да се изключат изцяло нездравословните артикули, да се обезпечи пълностоен двигателен режим и вместо за похапване да изпратим мислите се към духовно извисяване и равносметка. 

- Как де избегнем най-безболезнено прехода от режим на пости към естественото хранене? 

- Първо е значимо да уточним какво е обикновено хранене. Убедена съм, че хората, които от сутринта стартират с баници и сандвичи, обядват с първо, второ и трето и вечерят като за последно, не са измежду постещите. За стремящите се към здраве сред въздържанието и постоянното меню няма фрапантна бездна. Те одобряват цялостни растителни храни, доста плодове и зеленчуци, също фасул, леща, грах, нахут. На трапезата имат постоянно от пълнозърнестите елда, овесени ядки, просо, киноа, сурови ядки, булгур и семена. Добър избор са и картофите, изключително сладките (патати). Въпреки името си те нямат висок гликемичен товар и способстват за нормализиране на теглото и стабилизиране на кръвната захар. Разбира се, в случай че не се прекалява с количествата.

- Как да се храним по време на дългата поредност празници, с цел да не натоварим организма и да не качим доста непотребни килограми?

- Трудно ще задържим тежестта си, в случай че прекаляваме с скотски храни, само че положителната вест е, че има решение. Съветът ми е в празничните дни да се одобряват скотски вкуснотии един път на ден със напълно малко количество сол дружно с голяма свежа салата, подправена единствено със сок от лимон. Десертите може да са приготвени от смлени и цели ядки, ядкови масла и млека, какао, кокос и други. Вече и доста сладкарници оферират прелестни на усет веган торти и сладкиши.

- Как да помогнем на организма, в случай че въпреки всичко сме преяли много при поредицата вкусни трапези?

- Най-сигурно е, че ще пощадим организма, в случай че не прекалим с ястие и пиянство. Моите пациенти, към този момент близо 50000 души от целия свят, споделят, че рецептата за свестяване след благоденствие и тостове работи безотказно. За ден или два се остава на чай, може с малко мед и плодове, като се редуват. Това е единственият метод да си върна фабричните настройки, майтапи се мой млад пациент.

Важно е да бъде изцяло зачеркнат един нездравословен табиет. Да не се дояждат блюдата от празничните маси, към този момент престояли и нездравословни за стройна фигура.

Новата година може да стартира с ново меню. Да се употребява животинска храна един път седмично. Препоръчвам изкиснато козе сирене, от месата - прясно заклано свинско, надалеч по-добро от промишлено създаденото пилешко.

Нека извисим празника си над нормалния темп. Да се веселим с хората, които обичаме, да танцуваме и да си назовем положителни неща за идващите дни. Весели празници! 
Никога не популяризира хранителни добавки, само че мошеници употребяват името й
Сигнали от пациенти и другари, че популяризира разнообразни хранителни добавки, получила известната диетоложка доктор Людмила Емилова.

„ На доста места в обществените мрежи се появяват реклами от мое име на хранителни добавки, които аз сякаш предлагам. Взема се някаква фотография от мое изявление и изпод се разгласява друго, което аз в никакъв случай не съм давала. Първо беше за хранителна добавка за намаляване, след това за сърдечни болести, за жлъчка и какво ли още не. Нямат край “, възмущава се лекарката.  Първия път научила инцидентно от пациентка, която <210> споделила, че употребява два месеца артикул, който тя популяризира. Оплакала се, че е дала 600 лв., само че все пак не е отслабнала и един грам. Зачестили и позвъняванията с въпроси дали тя ги предлага, желали детайлности за продуктите…Така доктор Емилова схванала, че името <210> се употребява от неточни хора с комерсиална цел.

„ Разбрах, че тези хора злоупотребяват освен с моето име, само че и с имената на други известни персони и сътрудници. По-лошото от това, че тези хора станаха милионери на мой тил, е, че употребяват престижа и името ми, които съм градила в продължение на 30 години. Никога не съм карала хората да си купуват артикули през обществените мрежи. Сега излиза, че предлагам куп неща, на които даже не се пробвам да запомня имената - толкоз доста станаха. Най-лошото е, че тези хора злоупотребяват по този метод и със здравето на хората. Моите пациенти, които идват в клиниката, знаят, че не работя по този метод, само че доста други единствено си дават парите за нещо, от което  няма изгода, безапелационна е доктор Емилова.

Тя се усеща безсилна да се оправи сама с казуса, защото измамниците непрестанно сменят координатите си. Надява се посредством популяризирането на измамата благодарение на медиите съответните институции  да вземат отношение, тъй като става въпрос за здравето на хората. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР