Д-р Любомир Паунов е роден е на 29 март 1988

...
Д-р Любомир Паунов е роден е на 29 март 1988
Коментари Харесай

Млад лекар е решен да спаси от фалит общински здравни заведения в Пловдив

Д-р Любомир Паунов е роден е на 29 март 1988 година. Завършил е Езикова гимназия „ Пловдив “ и Медицински университет - Пловдив. Той е трето потомство доктор и академик. Има добита магистратура по Здравен мениджмънт с триумф 6.00, Общински народен съвет " Доктор по медицина " и компетентност по " Обща хирургия ". Скоро приключва специализацията си по " Гръдна хирургия “, а сега учи трета магистратура по " Спортна физиология, спортна кардиология и спортна травматология ". Има голям брой следдипломни образования и участия в научни конгреси, международни и вътреуниверситетски планове и е създател на над 50 изявления в научни списания.
Прочетете още
Работи във Втора хирургична клиника на УМБАЛ „ Св. Георги “ – Пловдив и е основен помощник в МУ-Пловдив в Катедра по специфична хирургия на англоговорещи студенти. Зам.-председател е на УС на РЛК на Български лекарски съюз - Пловдив с сектор болнична помощ.

На тези избори е претендент за общински консултант в листата на „ Българска прогресивна линия “ и „ Браво, Пловдив “ под номер 36 (преференция 106). В новия Общински съвет ще работи за основаването на Общински фонд за финансиране на млади лекари - специализанти. Други цели, с които се ангажира, са основаването на конкурентноспособни общински здравни заведения с качествено обслужване и почтено възнаграждение на работещите в тях.

От оповестения на уеб страницата на Община Пловдив проектобюджет за 2023 година в размер на над 655 млн. лв., съгласно доктор Паунов, още веднъж и без изненада за всички, най-голямо е перото за заплащане на държавни чиновници и такива, наети по трудови правни отношения и нещатни позиции и наложителни осигурителни вноски - над 300 млн. лв. или близо половината от планувания подобен. Младият доктор смята, че не е точно, правилно и редно да се приема проектобюджет за съответната година в края й, а би трябвало да се гледа с доклада на този от миналата година, тъй като те са взаимно свързани. Според него, още веднъж се дават същите планирани упования за доходи в случай, че се копират миналогодишните неизпълнени такива. Като допълним и това, че покупко-продажбите с парцели понижават през тази година, макар инфлацията, има заплаха приходите да бъдат по-малки от миналогодишните. Изтеглени са съществени заеми, подписани са контракти, отсега нататък, за които пари не са планувани, няма включени и нови обекти в финансовата стратегия. Този бюджет най-вероятно няма да бъде изпълнен, тъй като е недействителен. Дотук са събрани по-малко от 50% от плануваните доходи, завишението на събираемостта от локалните налози с 35% също е неизпълнимо. Предвидени са 10 млн. лв. от санкции, а досега са събрани едвам 3 млн. лв.. Завишени са приходите, с цел да се раздуе разходната част. За информация, бюджетът на Варна, която е със сходно население, е близо 800 млн. лв., а този на София над 2,5 милиарда лв.! Следователно, пловдивският не е огромен, а - раздут!

Според доктор Любомир Паунов, бюджетът на Община Пловдив за 2023 г, съответно в областта на опазване на здравето, още веднъж води локалните здравни заведения до неконкурентно-способност и логически банкрут и очистване. Предвидените средства са малко над 33млн. лв., които в по-голямата си част отиват за заплати и заплащане на личния състав, а плануваните разноски за МБАЛ са под 500 хиляди лв.. Отново не излиза наяве какво се случва с лечебните заведения за извънболнична помощ, които наподобява, че още веднъж са оставени на произвола на ориста и бавното им, само че несъмнено водене към банкрут. Не се схваща и за какво, макар нарастването с близо 130 млн. лв. по отношение на бюджета за 2022г, плануваното нарастване за Здравеопазване е срамните към 7 млн. лв..

Д-р Паунов за следващ път декларира, че не би трябвало да има опълчване сред общински, държавни и частни здравни заведения, тъй като обществената им функционалност е напълно друга, има място за всички от тях и едно качествено опазване на здравето е немислимо без конкурентно общинско и държавно такова.

Като сравнение с друга община със сходно население - Варна, хирургът разяснява, че единствено за 2 лечебни заведения са планувани ремонтни действия към 1 млн. лв., а са планувани общо 20 стратегии, обхващащи разнообразни социално-значими болести и необятен кръг от хора и над 500 хиляди лв. за тях.

Уважаеми съграждани, с цел да подобрим локалното опазване на здравето и спасим общинските лечебните заведения от банкрут, което ще бъде една от главните ми дела, в случай че ме изберете за общински консултант,  би трябвало да сме изцяло безкористни и доста решителни. Винаги ще ме води тезата, че човек не е богат, когато е взел, а когато е дал! Това мото непрекъснато съблюдавам и при лекуването на пациентите си. С времето се убедихме, че без настоящи лекари или такива, които са добре готови в тази сфера, в общинския съвет няма по какъв начин да се взимат и нужните значими и работещи решения. Уважаеми пловдивчани, с времето съм потвърдил, че не ме е боязън да се изправям против проблемите. За да извърша концепциите и поетите си задължения, ми е нужна поддръжка Ви на 29.10.2023 с №36 в интегралната бюлетина и преференция №106 в листата за общински съветници. За едно по-качествено общинско опазване на здравето!



Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР