Д-р Любомир Македонски, лекар в отделение Обща хирургия на русенската

...
Д-р Любомир Македонски, лекар в отделение Обща хирургия на русенската
Коментари Харесай

На вниманието на БХК: Циганин заплаши д-р Македонски с "медийна разправа и линч", но бе изхвърлен от болницата "толерантно"!

Д-р Любомир Македонски, доктор в поделение " Обща хирургия " на русенската УМБАЛ Канев, показа в обществената мрежа за инцидент с ромски жител по време на грипната епидемия. Вчера въпросният жител нарушил всички забрани за свиждания, въведени заради епидемията, и декларирал: " Грипната епидемия определям аз ". Наложило се да бъде изведен от отделението срещу неговото предпочитание. В резултат на това обаче ромът заплашил доктор Македонски с медийна кавга и...линч.

Ето какво тъкмо описа за случая доктор Македонски:
" Днес /8.02 - бел. ред./, по време на дежурство, макар наложената възбрана за свиждания, поради грипната зараза, в отделението по хирургия, проникна жител от цигански генезис, който по присъщия за толерирания му етнос метод съобщи: " Влизам, тъй като желая " и " Грипната зараза дефинирам аз ".

Въпреки старанието ми за съпричастност и положителните ми планове към него и близката му, оперирана и стационирана в отделението циганка, бях заставен да го изведа от отделението, по метод отговарящ и непротиворечащ с правилата на приемливост към инакоразличните същества, правилата на БХК, Евророма, фамилия Марковски и прочие и в несъгласие с моите персонални убеждения за морал, човешки полезности и отбрана на персоналното достолепие.

В резултат на това, получих увещание за медийно разпространение, както и твърдо желание за иден линч!
Интересно би ми било мнението на сътрудниците, а и освен тяхното, концепциите им за държание и справяне в сходни обстановки, както и опциите за възможна поддръжка!

Бих желал и да знам, какви са и вижданията и на Административното управлението на болничното заведение, опциите за предварителна защита и отбрана на личния състав, изключително в случаите, когато той пази името и наредбите на лечебното заведение. "

Източник: dunavmost.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР